Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Carrpacio

Tekst i foto Mario 09-12-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.?

Składniki:

- polędwica wołowa,
- pieczarki,
- parmezan,
- oliwa z oliwek.

Jak przyrządzić:

Polędwice zawinąć w folie starać się uformować wałek zamorozić. Mrożoną polędwice krojimy na maszynce na cieniutkie plastrki układamy je na talerzu następnie kroimy w cieniutkie plasterki pieczarki układamy na pokrojonej polędwicy to wszystko posypujmy parmezanem i polewamy oliwą z olivek, kropimy cytryną. Podawać odrazu!

Jak podawać?

Na dużym talerzu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.02.2004 tes

Na surowo????

Zgłoś 05.02.2004 s.c.drań

A jak? Widziałaś carpaccio gotowane? he,he...

P.S. Ja dodaję odrobinę czosnku, sok cytryny i czarny pieprz.

Zgłoś 16.02.2004 mona

we włoszech jest to bardzo popularne i dla niedowiarków ,na surowo!Smacznego

Zgłoś 26.03.2004 D

Ja zamiast pieczarek daje kapary.Potwierdzam podajemy i jemy surowe.Pozdrawiam

Zgłoś 08.01.2005 PEDRO

Marian, a gdzie czosnek, cytryna, pieprz ziołowy , sałata?????????? to wszystko powinno być wyłożone na sałacie?! a gdzie PANINI?????? A MASŁO CZOSNKOWE DO PANINI?????????

WIDZE,ŻE ZAMIEŚ... Pokaż więcej

Marian, a gdzie czosnek, cytryna, pieprz ziołowy , sałata?????????? to wszystko powinno być wyłożone na sałacie?! a gdzie PANINI?????? A MASŁO CZOSNKOWE DO PANINI?????????

WIDZE,ŻE ZAMIEŚCIŁEŚ OKROJONĄ WERSJĘ CARPACCIO!!!!

JAK NIE MASZ POJĘCIA< TO NIE PISZ BZDUR!!! A KARCZOCHY TO PROFANACJA CARPACCIO????!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 16.02.2005 madzia

carrpacio jest zimną przystawka.je się ją na surowo.polecam zamiast parmezanu posypac serem plesniowym "lazur" rewelacja

Zgłoś 10.03.2005 Patrycja

carrpacio z czarnym pieprzem, oliwkami, parmezanem, karczochami... rewelacja! tego smaku się nie zapomina...

Zgłoś 10.03.2005 P

hej don Pedro co ty tu za zmyłki stosujesz?

miałam na myśli kapary ...

Zgłoś 10.03.2005 desdemona

hej Pedro to może Ty podasz dokładny i poprawny przepis

Zgłoś 29.03.2005 alessia

do carpaccio nie dodaje sie pieczarek... oryginalne carpaccio sklada sie tylko z miesa, oliwy z cytryna, soli, i parmezanu w platkach oraz najczesciej rukoli. pzdr!

Zgłoś 03.07.2005 Ania

Pedro poczytaj ksiazki bo widac ze kompletnie niemasz pojecia o gastronomi a zreszta wlosi jedza rozne potrawy we wloszech jest wiele krain i w roznych podaje sie inaczej np. Toscania , tylko mi... Pokaż więcej

Pedro poczytaj ksiazki bo widac ze kompletnie niemasz pojecia o gastronomi a zreszta wlosi jedza rozne potrawy we wloszech jest wiele krain i w roznych podaje sie inaczej np. Toscania , tylko mieso i parmezan poczytaj podroze kulinarne galganie!!!!!! i nie krytykuj kogos najpierw sam sprubuj. milej nauki.

Zgłoś 03.03.2006 pik

ejej!znowu kłotnie

Zgłoś 05.04.2007 ania

Jaki jest inny sposób na cienkie plastereczki,jeśli nie mam krajalnicy?

Zgłoś 02.06.2007 k0m0r

Pieczarki?! Nie no, zgroza...