Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cebula pyszna

Tekst i foto Edyta 04-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?2 złprosty10 min.?

Składniki:

cebula, jajko, bulka tarta, olej do smazenia

Jak przyrządzić:

Obraną cebule pokroic na 1 cm talarki. Każdy krążek oddzielic od reszty. Roztrzepać jajko -maczać krazki i panierowac w tartej bulce - każdy z osobna. Smażyć w oleju.

Jak podawać?

Przed podaniem krążki posolić.

Czas przygotowania:

Smażyć do lekkiego zrumienienia się krążków.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.05.2005 Mariola

znam przepis nieco inny.rowniez bardzo dobry.zamiast bulki tartej przyrzadzic ciasto nalesnikowe/troszke gesciejsze/i smazyc jak wyzej

Zgłoś 28.08.2005 Aneczka

Ja kiedys probowalam robic taka cebule,w sumie calkiem dobra jest.Mariola-ja tez robilam z ciastem.Cebule kroje w kostke,ciasto jak na racuchy,sol,pieprz i na patalnie.

Zgłoś 09.10.2005 yeggi

fuuu cebula......

Zgłoś 10.10.2005 Monika

Wygląda na to, że kuchnia wegetariańska, aby była smaczna, musi być piekielnie niezdrowa. Za jedzenie takich dań, jak powyższe, powinno się uiszczać wyższą składkę zdrowotną.

Zgłoś 27.11.2005 martynka

bardzo ciekawy przepis lubie cebulke i chyba sobie dzisiaj to przyrządze

Zgłoś 02.12.2005 mariolinka

takie danie jest szalenie polularne w wielkiej brytanii jako przystawka, umila nam czekanie na główne danie, no i wyśmienicie smakuje

polecam

Zgłoś 10.12.2005 Tadeusz

Z tą cebulą to jest tak: Najpierw przygotowuję cebulę (duże główki nieuszkodzone) kroję plastry ale w taki sposób aby można było z nich uzyskać kółka różnych rozmiarów(odrzucam "dupki"... Pokaż więcej

Z tą cebulą to jest tak: Najpierw przygotowuję cebulę (duże główki nieuszkodzone) kroję plastry ale w taki sposób aby można było z nich uzyskać kółka różnych rozmiarów(odrzucam "dupki"). Przygotowuje ciasto jak na omlet, a więc: (oczywiście zalezy ile cebuli chce się usmażyć ) powiedzmy, że kółka z trzech dużych cebul- dwa jaja, oddzielam białko od żółtka do żółtek dodaję 4 czubate łyżki mąki przennej i mleka tyle aby powstała konsystencja gęstej śmietany. Ucieram mikserem. Ubijam białka na sztywna pianę dodając odrobinke soli. Stawiam na gaz naczymie z tak zwanym głębokim tłuszczem (olej). Dodaje pianę z białek do ciasta, pieprz ziołowy, zioła (według uznania) delikatnie mieszam łyżką na jednolitą konzystencję. Wrzucam do ciasta krążki cebuli tak aby się zanużyły całe i po kolei wyjmuję dwoma widelcami i wkładam sukcesywnie na rozgrzany tłuszcz. Po usmażeniu na złoty kolor wyjmuję krążki i układam na papierowym ręczniku do odsączenia. Są bardzo dobre jako przystawka lub dodatego do głównego dania chociaż jest mocno kaloryczny.

Zgłoś 13.12.2005 marie

... i podac na przekaske, np. do piwa.

Zgłoś 29.12.2005 MICHAłek

fgshsrhtruy.dsohiusa

Zgłoś 29.12.2005 sgfsd

pupa

Zgłoś 23.03.2006 waldek

zamiast cebuli daj schab i bedzie ok

Zgłoś 02.04.2006 dagmara

pyszne sa te zlote krazki!!!!!!!!!!!!!!!!polecam!!!!!!!szkoda tylko ze przy krojeniu sie rozwalaja!!!;)

Zgłoś 06.10.2006 groszek

Pyszna jest taka cebulka, chociaz pieronsko kaloryczna!!

W kraju Wuja sama , to obowiazkowy dodatek do hamburgerow,z tymze

jest ona panierowana w bule i bardzo chrupiaca.

... Pokaż więcej

Pyszna jest taka cebulka, chociaz pieronsko kaloryczna!!

W kraju Wuja sama , to obowiazkowy dodatek do hamburgerow,z tymze

jest ona panierowana w bule i bardzo chrupiaca.

Dbajacy o linie oraz liczacy kalorie a kysz!!!Reszta -do boju!!!Noze w dlon!!!

Oblizujacy sie na mysl sama -groszek

Zgłoś 19.06.2008 monika

a ja kupuje taka cebule juz gotowa, zamrozona, tylko wrzucam na olej, smaze chwilke i gotowe, pychota, trzeba tylko ja dobrze odsaczyc z oleju

Zgłoś 21.07.2008 Mazowszanka

Tadeusz jesteś mistrzem, tylko gdzie szukac takich facetów którzy umieja tak gotować