Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cebulki Asi

Tekst i foto Joanna 09-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5-10 min.?

Składniki:

5-10 średnich cebul

Jak przyrządzić:

Cebule obrać z łupin, umyć, rwać prostokątne kawałki foli aluminiowej - tak by zmieściła się w nich cebula. Owijać każdą cebulkę w osobnej folii - tak aby przypominało to cebulę z ogonkiem. Tak owinięte cebulki kłaść bezpośrednio do żaru na grillu. Cebulki są dobre do zjedzenia po ok. 5-10 min (zależy od intensywności żaru i wielkości cebul).
Polecam.

Potrzebne przybory:

folia aluminiowa, rozpalony grill z żarem

Jak podawać?

Cebulki obierać z folii aluminiowej, można jeść z sosem czosnkowym, majonezowym czy innymi dodatkami.

Uwagi:

Cebulka jest wyśmienita, słodka i rozpływa się w ustach.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.05.2006 Elektra

Takie cebulski są pyszne!!! Polecam też pieczone na tackach i krojone w piórka z odrobiną soli:) pycha!

Zgłoś 30.05.2006 Marta

Ja do takich cebul przekrojonych na pół dodaje miód wymieszany ze świeżą bazylią i dopiero je zawijam w folię. Po upieczeniu cebulki nabierają lekko słodkawo-ziołowego smaku. Szczególnie pasują ... Pokaż więcej

Ja do takich cebul przekrojonych na pół dodaje miód wymieszany ze świeżą bazylią i dopiero je zawijam w folię. Po upieczeniu cebulki nabierają lekko słodkawo-ziołowego smaku. Szczególnie pasują jako dodatek do mięs z grilla :)

Zgłoś 29.04.2011 joasia87

cebulki + vegeta :)

Zgłoś 18.11.2011 EDITH

CEBULA TO CEBULA,,,,ESENCJA ZDROWIA,DOBREGO SMAKU,I PODSTAWA W KAŻDEJ KUCHNI,,,,,W KAŻDYM WYDANIU-DOSKONAŁA,