Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cebulowa na winie

Tekst i foto ginx 27-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złśredni30 min.?

Składniki:

Kilka cebul, szklanka białego wina, bulion, przyprawy, śmietana 30%.

Jak przyrządzić:

Cebulę zeszklić na tłuszczu, pod koniec dolać do niej wino, poczekać, aż wyparuje. W tym czasie przygotować bulion (kostki rosołowe + wrzątek),
dodać do niego cebulę, a następnie zmiksować. Powstały krem postawić na ogniu. Doprawić pieprzem, dolać do smaku jeszcze trochę wina, zabielić śmietaną.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.03.2007 kiki

wpisuj wszystko a nie proche bo ludzi nie mogą sie polapac