Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Celęcina w kasztanach

Tekst i foto marron 01-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty60 min.?

Składniki:

słoik 360 g całych kasztanów, 750 g łopatki cielęcej, 2 łyżki mąki, włoszczyzna, 12 małych cebul, sól, pieprz, 2 żółtka, pół szklanki białego wina, 10 ml śmietany, sok z jednej cytryny.

Jak przyrządzić:

Udusić w garnku kawałki cielęciny, posypać mąką, dodać zimnej wody, tak żeby przykryła cielęcinę, posolić, popieprzyć, dodać włoszczyznę i cebulę. Przykryć, gotować 1 godz. na średnim ogniu. Następnie wsypać kasztany i gotować jeszcze 5 min na wolnym ogniu. Ubić żółtka z białym winem, dodać śmietanę i sok z cytryny. Wlać mieszankę powoli do bulionu, następnie podawać.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.