Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chałka Mroku

Tekst i foto Darth_Bob 01-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-63-5 złprosty10-15 min.bardzo wysoka

Składniki:

1 chałka, masło, 2-3 jajka, szynka, ser, sałata, pomidor, majonez.

Jak przyrządzić:

przekroić chałkę i posmarować połówki masłem, na jednej położyć sałatę, szynkę, ser, pokrojone (wcześniej ugotowane) jajka, posmarować majonezem (jak kto lubi ja daje dość dużo), na to plastry pomidora (ewentualnie można trochę posolić i/lub popieprzyć) przykryć drugą połówką chałki i można jeść.

Jak podawać?

Podawać na dużym talerzu lub tacy (fragmenty kanapki lubią odpadać podczas jedzenia;))

Uwagi:

kanapka jest: bardzo kaloryczna, trudna w zjedzeniu, niewygodna, brudząca i ogólnie zła, sporo ludzi na jej widok traci apetyt lub zaczyna się śmiać, ale za to jest super sycąca i smaczna :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.09.2008 Mila,

Nietypowe połączenie, ale dobrze razem gra lekka słodycz chałki i ostra "góra", na którą (w moim wyk.) składa się zółty ser, cieniutkie krążki cebuli cukrowej i pomidora. Polecam :)Pokaż więcej

Nietypowe połączenie, ale dobrze razem gra lekka słodycz chałki i ostra "góra", na którą (w moim wyk.) składa się zółty ser, cieniutkie krążki cebuli cukrowej i pomidora. Polecam :)