Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cherrybeer

Tekst i foto teo 05-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1/414 pln / 0.75 l złprosty0.01 min.?

Składniki:

- Wiśniówka Cherry Cordiall
- piwo jasne mocne

Jak przyrządzić:

- 1/4 Wiśnówki
- 3/4 piwa
Wlać do szklanki (kufla)
Zmieszać (ciepłe) lub nie mieszać (zimne) oba produkty.

Potrzebne przybory:

szklanka, kufel, mieszadełko

Jak podawać?

w zależności od przebiegu imprezy (na początku wszystkich zetnie, na końcu nikt nie będzie pamiętał)

Uwagi:

Są dwa sposoby:
1. na ciepło - temperatura pokojowa - zmieszać najpierw wiśniówkę, potem piwo (powinno się samo zbełtać, w razie czego - mieszadełko)
2. piwo zimne (z lodówki - jeszcze w stanie płynnym), wiśniówka też schłodzona - nie mieszać

Czas przygotowania:

taki wariant na piwo z sokiem
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.