Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chili con carne (ostre)

Tekst i foto Iwa 22-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 2-3 papryki,
- 2-3 cebule,
- 1 mała papryczka chili (ostra),
- 1 puszka czerwonej fasolki,
- 3-4 pomidory lub 1 puszka,
- 1/2 szklanki białego wina,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa chili.

Jak przyrządzić:

Mięso przesmażyć na patelni, przełożyć do garnka, to samo zrobić z pokrojoną cebulą. Dodać pomodory, pokrojoną drobno papryczkę chili, wszystko posolić. Wlać wino i pokrojoą paprykę, dusić około 20 min. Na końcu dodać fasolkę, aby się nie rozpadła (bo z puszki jest dosyć miękka). Doprawić na ostro. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.06.2004 mucha

Warto dodać z kamisa przyprawę do kuchni meksykańskiej lub przyprawę do dań z fasoli. Pychotka...

Zgłoś 29.06.2004 Misiek

To danie jest świetne... Proste w przygotowaniu i pszepyszne... Naprawde wszystkim je polecam!

Zgłoś 12.07.2004 Ania

Ja uwielbiam chilli. Ostatnio jem je bez miesa. Dodaje wiecej fasolki. Ja w chilli lubie fasolke Pinto.

Tak, polecam ta przyprawe meksykanska, bo ona zawiera Cumin, czyli podstawowa przyp... Pokaż więcej

Ja uwielbiam chilli. Ostatnio jem je bez miesa. Dodaje wiecej fasolki. Ja w chilli lubie fasolke Pinto.

Tak, polecam ta przyprawe meksykanska, bo ona zawiera Cumin, czyli podstawowa przyprawe w prawdziwym chilli

Zgłoś 10.08.2005 asiul

jakie wino? wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie ?

Zgłoś 16.08.2005 blocker

Przepis sprobowalem, dodajac mala puszke (125gr) kukurydzy, a fasolke dodalem z czescia zalewy - wyszlo ciut slodsze - dla mnie pychota. Acha przyzadzilem na wieprzowinie (nie wiem co nakazuje t... Pokaż więcej

Przepis sprobowalem, dodajac mala puszke (125gr) kukurydzy, a fasolke dodalem z czescia zalewy - wyszlo ciut slodsze - dla mnie pychota. Acha przyzadzilem na wieprzowinie (nie wiem co nakazuje tradycja). POLECAM

Zgłoś 05.09.2005 KACEK

BARDZO POMYSŁOWE I SMACZNE POLECAM

Zgłoś 18.09.2006 bati81

a ja polecam dodac podsmazone placterki hiszpanskiej kielbasy co sie nazywa chorizzo, aha i w prawdziwym chilii to nie powinno byc mieso mielone ale drobniutkie kawaleczki wolowinki, mniam

Zgłoś 27.09.2006 pentra

Ja podaje w naleśnikach piwnych skład identyczny jak do zwykłych wymiana mleka na piwo a do farszu jeszcze kapusta pekińska zawijamy, ser żółty tarty do piekarnika "niebo w gębie"!!!!<... Pokaż więcej

Ja podaje w naleśnikach piwnych skład identyczny jak do zwykłych wymiana mleka na piwo a do farszu jeszcze kapusta pekińska zawijamy, ser żółty tarty do piekarnika "niebo w gębie"!!!!

Zgłoś 14.11.2006 iMA

Przepis naprawde BOMBA!! Ja od siebie dodalam jeszcze rozmaryn, oregano i bazylie. PALCE LIZAC!!!!