Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chili con carne szybkie i łatwe

Tekst i foto nikita 03-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty? min.?

Składniki:

250 g mięsa mielonego wołowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 cebula, sól, pieprz, papryka czerwona ostra, papryka czerwona słodka, kilka kropel tabasco.

Jak przyrządzić:

Cebulę pokroić i podsmażyć na tłuszczu (oleju, maśle, oliwie z oliwek - jak kto woli), dodać mięso i smażyć, aż się zetnie. Dodać koncentrat pomidorowy, następnie puszkę fasoli - całą, łącznie z sosem, doprawić papryką, solą, pieprzem, tabasco i ewentualnie cukrem. Dusić 5-10 minut na małym ogniu i gotowe.

Uwagi:

Jeśli ktoś lubi bardziej pomidorowe, to można dodać więcej koncentratu. Ja dodaję jeszcze odrobinę wody, jeśli wychodzi za gęste. Jeśli chodzi o przyprawianie, to zależy to od naszych gustów, więc podaję bez dokładnych proporcji.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.04.2007 niusia

to chyba nie jest dobre

Zgłoś 03.05.2007 pipi

a ja go uwielbiam i czesto robie

Zgłoś 15.07.2009 Iza

Dobre. Podaje sie z ryzem. No i ja zazwyczaj kupeje w sklepie mix do chili con carne