Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chili concarne

Tekst i foto maciej 21-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty70 min.-

Składniki:

2 cebule, 500g mięsa mielonego, papryczka chili, mały koncentrat, czerwona fasola z puszki, mrożona fasolka szparagowa, 2 puszki pomidorów bez skórki lub 6-8 świeżych, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, sól, chyli sypkie, papryka słodka, oliwa, trochę wody, cukier.

Jak przyrządzić:

Cebulę i chili (bez pestek) posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone przyprawić. Gdy mięso będzie już gotowe dodać pomidory, zalać wodą i dusić. Dodać odrobinę koncentratu. W tym czasie nastawić wodę i ugotować fasolkę szparagową (przyprawić szczyptą soli i cukru) tak aby była jeszcze odrobinę twardawa. Gdy część wody w mięsie odparuje wrzucić fasole czerwona i pozostały koncentrat, a po chwili fasolkę szparagową. Przyprawić według uznania.

Jak podawać?

Z ryżem lub bułką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.