Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chilliout

Tekst i foto Korfia 01-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty20 min.?

Składniki:

2 polędwice wieprzowe, świeża czerwona papryka, ok. 6 cm ogórka zielonego, 2 średnie czerwone cebule, czosnek w kostce (Knorr), 2 łyżki musztardy francuskiej, ostry sos chilli (Vifon)- 2 łyżeczki, 4 łyżeczki miodu, 4 listki świeżej bazylii, przecier pomidorowy, ryż.

Jak przyrządzić:

Polędwice obtoczyć w suszonej bazylii, paprykę, ogórek i cebulę pokroić w paski, wszystkie składniki wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i gotowe :) Prościej się nie da. Smacznego!

Uwagi:

Paprykę najlepiej wrzucić na samym końcu, tak żeby się tylko podgrzała. Dzięki temu potrawa będzie chrupka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.12.2010 czarodziejka

te poledwiczki to takie całe na ta patelnie czy moze na plastry??