Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chiński rosół

Tekst i foto kingoo 09-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty40-50 min.-

Składniki:

Warzywa na rosół (marchew, pietruszka, seler, por), ćwiartka kurczaka, świeży imbir, szczypiorek, kostka rosołowa, przyprawy (pieprz, sól, vegeta lub kucharek, liść laurowy), makaron sojowy lub ryżowy.

Jak przyrządzić:

Z kurczaka i warzyw gotujemy rosół z liściem laurowym i kostką rosołową. Na talerz kładziemy wcześniej przygotowny makaron ryżowy lub sojowy, polewamy gorącym rosołem i dodajemy świeżo starty imbir i pokrojony szczypiorek - mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Tak gotuje rosół mój przyjaciel Chińczyk ;)

Uwagi:

Ostrożnie ze świeżym imbirem, lepiej dodać go mniej i później skorygować smak, niż zrobić za ostry!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.11.2010 eda

Normalnie nie mogę przestancie z takimi przepisami.Gdzie w Chinach kostka rosołowa, lisc laurowy i vegeta pomyśl zanim zamieścisz przepis na stronie