Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chlebowe chipsy do piwa

Tekst i foto magia80 21-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty10 min min.-

Składniki:

chleb (najlepiej czerstwy),
kostki Knorra (najlepiej bo szybko i aromatycznie)
czosnek, papryka , pietruszka - co kto lubi,
masło.

Jak przyrządzić:

Kroimy czerstwy chleb na kawałeczki wielkości chipsów byle cieniutko. Jeśli mamy cały bochenek czerstwy to można najpierw pokroić go na ćwiartki a później owe ćwiartki skroić od tej mniejszej strony. Na patelni topimy masło - nie dużo - chleb nie musi pływać w tłuszczu. Następnie jeśli chleb wciągnie trochę stopionego masła można pokruszyć kostkę Knorra: do smaku piwa najlepiej czosnkowa. Ta część przepisu tak naprawdę zależy od smaku gotującego.:) Często przewracamy chleb na patelni, żeby nie przypalić. Chlebowe chipsy można już wyciągnąć kiedy zarumienią się na złotawy kolor.

Jak podawać?

Z piwem lub bez:)

Czas przygotowania:

Często nie mamy już co zrobić z czerstwym chlebem. Taka przekąska na pewno pomoże nam się szybko go pozbyć:) i na pewno jest zdrowsza niż zwykle chipsy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.