Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chłodnik

Tekst i foto niezapominajka55 07-06-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- zsiadłe mleko lub jogurt naturalny ok.0,5 l,
- szczypiorek 1 pęczek,
- koperek 1 pęczek,
- ogórek świeży 2 szt,
- rzodkiewka 1 pęczek,
- barszczyk czerwony z kartonika do smaku,
- 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę lub posiekane,
- 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki.

Jak przyrządzić:

Szczypiorek i koperek posiekać, ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zsiadłe mleko, czosnek i barszczyk czerwony wymieszać. Pokroić jajka na ćwiartki i zalać mieszanką.

Jak podawać?

Na zimno z młodymi ziemniaczkami.

Uwagi:

Schłodzić w lodówce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.07.2003 Ola K.

Polecam dodanie do chłodnika gotowanej piersi kurzej w małych kawałeczkach!

Zgłoś 23.07.2003 arszulka

Olu rewelacja z kurczaczkiem!!! ale jesli jest lato to opuscmy sobie barszczyk z kartonika jest przeciez botwinka!!!siekamy ja drobno i w małej ilosci wody(2-3 cm tak na dnie garnka) 10-15 min ... Pokaż więcej

Olu rewelacja z kurczaczkiem!!! ale jesli jest lato to opuscmy sobie barszczyk z kartonika jest przeciez botwinka!!!siekamy ja drobno i w małej ilosci wody(2-3 cm tak na dnie garnka) 10-15 min gotujemy i teraz reszte składnikow dodajemy smacznego!!