Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chłodnik z serwatki

Tekst i foto milla 05-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

litr serwatki, 2 jaja, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, ogórek świeży lub małosolny, ząbek czosnku, sól

Jak przyrządzić:

Umyty szczypiorek drobno pokroić, posypać solą, jeszcze raz go posiekać, włożyć do naczynia. Ogórek i czosnek zetrzeć na tarce o otworach średniej wielkości. Pokroić drobno koperek. Wszystkie składniki wymieszać i zalać serwatką, przykryć i schłodzić. Przed podaniem do każdego talerza wsypać łyżkę grubo posiekanych jaj ugotowanych na twardo.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.08.2006 Majek

Do tego koniecznie rzodkiewka-ja robię pół maślanki, pół kefiru-rewelacja!

Zgłoś 15.10.2006 ea

to jak w końcu -z serwatki, maślanki, czy kefiru, bo zbaraniałam :)

Zgłoś 17.06.2013 gość

No qeusiton this is the place to get this info, thanks y'all.