Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chrupiąca curry

Tekst i foto Camel76 01-09-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty10 min.średnia

Składniki:

Surowy kalafior, podwójna pierś kurczaka, puszka groszku, majonez, sól, pieprz, curry mieszanka w proszku.

Jak przyrządzić:

Surowy, przelany wrzątkiem kalafior dzielę na różyczki i dla wygody ścieram na tarce o dużych oczkach. Pierś ugotowaną w Vegecie (lub jeśli mam czas - upieczoną w folii), ostudzoną kroję na sporą kostkę. Do tego dodaję osaczony groszek, niewielką ilość majonezu, sól, pieprz grubo mielony i mieszankę curry. Uwaga, zbyt dużo curry spowoduje, że sałatka będzie gorzka!

Potrzebne przybory:

Standardowe kuchenne.

Uwagi:

Sałatka musi być dobrze schłodzona, najlepiej smakuje na drugi dzień.

Czas przygotowania:

10 min. przygotowanie sałatki, ale należy doliczyć czas upieczenia/ugotowania piersi.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.