Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chrupiący chlebek

Tekst i foto dori 02-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty2 min.?

Składniki:

chleb,
olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Chleb pokroić na małe kromeczki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Oczywiście na ciepło.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.07.2009 Ania

hmm. ja tez mam sposób na "chrupiący chlebek"

kupić toster włożyć do tostera chleb i włączyć. Chleb wychodzi taki sam jak z patelni i to BEZ TŁUSZCZU . i jestg smaczniejesze .... Pokaż więcej

hmm. ja tez mam sposób na "chrupiący chlebek"

kupić toster włożyć do tostera chleb i włączyć. Chleb wychodzi taki sam jak z patelni i to BEZ TŁUSZCZU . i jestg smaczniejesze . :)

Zgłoś 03.03.2006 Claudyna

Przepraszam bardzo

czy to jest prowokacja?!

czy rzeczywiscie przepis na "chlebek"?

Co to ma byc wogole?!

Zgłoś 03.03.2006 dori

to jest po prostu moja propozycja na prostą a smaczną przekąskę.

A nazwa to mój własny pomysł.

Zgłoś 04.03.2006 baby

mysle ze nie trzeba tak "tuczyc" chleba bo on sam w sobie jest juz kaloryczny

Zgłoś 05.03.2006 marta

"A nazwa to mój własny pomysł." to wcale nie jest twój pomysł to raz, a dwa że to beznadziejne robienie z innych kretynów.

Zgłoś 15.03.2006 sfora

czego sie czepiacie, to jest calkiem dobre, a jesli czodzi o kalorie, to kto na to tak naprawde zwraca uwage..?

Zgłoś 26.03.2006 KAsik

ja też tak kiedyś robiłam tylko,że na ten usmażony chlebek dawałam cukier.poprostu pychota.

p.s.-a kto tu mówi o wcinaniu pół bochenka chleba-->co do tych kalorii!!

Zgłoś 27.03.2006 SYRENKA

Nie kazdemu musza pasowac cudze pomysly,ale to nie powod do takich glupich komentarzy. Ja raczej nie skorzystam z przepisu, ale kto wie, moze chrupiacy chlebek jest wart sprobowania... :)

Zgłoś 29.03.2006 Martana

Moja Babcia kladzie przed sniadaniem kromki wczorajszego czy nawet przedwczorajszego pieczywa na patelnie i rumieni, bez tluszczu, na malym ogniu pod przykrywka, potem wystarczy szybko nasmarowa... Pokaż więcej

Moja Babcia kladzie przed sniadaniem kromki wczorajszego czy nawet przedwczorajszego pieczywa na patelnie i rumieni, bez tluszczu, na malym ogniu pod przykrywka, potem wystarczy szybko nasmarowac odrobina masla, ktore roztopi sie w chlebie, tak jest chyba troche smaczniej, pozdrawiam.

Zgłoś 11.04.2006 ula

ja jeszcze na patelni posypuje cukrem pudrem, imbirem i cynamonem i wkładam ze dwa gożdziki (które później oczywiście wyjmuje ;) pychotka :)

Zgłoś 28.04.2006 placek

a to mozna zrobic dodajac do pokrojonego w kostke chleba jajko

bardzo pozywne i smaczne i uzyteczne kiedy masz duzo starego chleba:)

Zgłoś 03.05.2006 jolka

hm czemu całkiem dobry ale wiecie ja kiedys usmarzyłam ten chlebek nie na oleju ale na smalcu potem do reszty smalcu dodałam kiełbasy przypraw sera zółtego i przecieru pomidorowego i powstał prz... Pokaż więcej

hm czemu całkiem dobry ale wiecie ja kiedys usmarzyłam ten chlebek nie na oleju ale na smalcu potem do reszty smalcu dodałam kiełbasy przypraw sera zółtego i przecieru pomidorowego i powstał przepysznygęsty sosik którym polałam ten chlebek pychotka mniam polecam!!!!

Zgłoś 04.06.2006 Anusi@

Ja też uważam,że ten chlebek jest pyszny..

Napewno nie jakaś wyszukana potrawa czy coś ale dobrym, a chyba o to tutaj głównie chodzi..

Uważam też, że osoba pisząca ten przepis nie ... Pokaż więcej

Ja też uważam,że ten chlebek jest pyszny..

Napewno nie jakaś wyszukana potrawa czy coś ale dobrym, a chyba o to tutaj głównie chodzi..

Uważam też, że osoba pisząca ten przepis nie miała nikogo urażać od "TEMPAKÓW"

A tak wogóle to on jest super pyszny i co tam kalorie..

Zgłoś 06.02.2007 garfield

ochyda !!!

Zgłoś 10.04.2007 ISKIERKA

Zgłoś 10.04.2007 ISKIERKA

PROPONUJE JESZCZE NATRZEć CHLEBEK CZOSNKIEM....