Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chrupiący kurczak w krakersach

Tekst i foto Michalina 08-03-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
312 złprosty25 min.-

Składniki:

1 duża podwójna pierś z kurczaka, 3-4 szklanki maślanki, 1 paczka krakersów.

Jak przyrządzić:

1Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na paski. Dodaj maślankę i odstaw na jakiś czas do lodówki. Krakersy włóż do torebki i pognieć, żeby były drobno pokruszone. Obtaczaj w nich mięso. Piecz ok. 20 min w 180 st. Podawaj z frytkami warzywnymi.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.