Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chrzan babci

Tekst i foto kwiatuszek 06-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
57 złprosty10 min.?

Składniki:

1 słoik chrzanu bez octu, 3 jajka, 4 łyżki gęstej śmietany, trochę cukru do smaku i złagodzenia.

Jak przyrządzić:

Jajka ugotowane na twardo pokroić drobno, nawet bardzo drobniutko, w półmisku wymieszać razem z chrzanem, dodać śmietanę, wymieszać. Na końcu spróbować, gdy jest jeszcze za ostry, dodać według gustu cukru dla złagodzenia smaku. Najlepszy następnego dnia, gdy postoi w słoiku. Wyśmienity do wędlin zamiast musztardy lub keczupu.

Jak podawać?

Jako dodatek do wędlin lub kiełbas na gorąco. Przepis wypróbowany i doceniony przez gości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.05.2007 wnuczka

Polecam! To także chrzan MOJEJ Babci- robiła go z tartego osobiście chrzanu plus dużo jajek i gęstej smietany. Jest to obowiązkowy u nas chrzan wielkanocny, którym wszyscy się zajadają.

... Pokaż więcej

Polecam! To także chrzan MOJEJ Babci- robiła go z tartego osobiście chrzanu plus dużo jajek i gęstej smietany. Jest to obowiązkowy u nas chrzan wielkanocny, którym wszyscy się zajadają.

Zgłoś 19.07.2016 goÅÄ

hP3F7o srumgeauward, [url=http://hsrilknyphbo.com/]hsrilknyphbo[/url], [link=http://arygmcmrjwlf.com/]arygmcmrjwlf[/link], http://wnshjuusrnzn.com/