Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

chrzan na parze

Tekst i foto DAMAJANTE 09-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1/2 l kwaśnej śmietany,
1/2 l świeżo utartego chrzanu,
6 całych jajek,
4 łyżki octu,
4 łyżki cukru.

Jak przyrządzić:

Śmietanę, jaja, cukier, ocet dać do garnka, postawić na bardzo małym ogniu i ubijać (mikserem lub trzepaczką do piany) tak długo, aż zacznie się lekko gotować. Zagotować nie dłużej jak 1-2 min. Wsypać do tego utarty chrzan i ciągle mieszając zagotować na małym ogniu około 5 min. Jeszcze ciepły wkładać do pojemniczka, zostawić do wystygnięcia. Z tej porcji wychodzi około 1,5 l pysznego chrzanu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


mieszając pilnować, aby się nie przypaliło
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.