Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciap kapusta

Tekst i foto kubusiek22 20-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-ok. 8 złprosty60 min.średnie

Składniki:

0,5 kg kapusty kiszonej,
0,5 kg ziemniaków,
1 cebula,
20 dkg boczku wędzonego,
masło do smażenia,
pieprz, sól.

Jak przyrządzić:

Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, gotujemy osobno kapustę kiszoną, ugotowane ziemniaki tłuczemy, kapustę odcedzamy dobrze i siekamy
na patelni, rozgrzewamy masło, kroimy i podsmażamy boczek i cebulkę i posiekaną kapustę ok 10 min.
Teraz do potłuczonych ziemniaczków wkładamy zawartość naszej patelni, doprawiamy i gotowe.

Potrzebne przybory:

Garnek, deska, nóż, patelnia.

Jak podawać?

Z żeberkami lub kotletami mielonymi.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.12.2008 Lela,

raczej srednio wegetarianskie to danie....

Zgłoś 25.11.2008 odrobina,

inna wersja ciap kapusty to : normalna/słodka/kapusta bez masła boczek/dużo/ ziemniaki, sól ,pieprz cebula w kostkę ,najlepsza jest podawana z żeberkami NIEBO W GEMBIE!!!!!!!!!