Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciasto na pierogi

Tekst i foto Jagoda 05-03-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
90 szt.-prosty--

Składniki:

1 kg mąki, 400 ml ciepłej wody, 3 żółtka, 3/4 kostki masła.

Jak przyrządzić:

Wszystkie składniki zagnieść i lepić pierogi.Ciasto jest mięciutkie,bardzo dobrze lepi się i smaczne po ugotowaniu.Farsz według uznania jaki lubisz.

Uwagi:

Po ugotowaniu pierogów,przelej ich zimną wodą i skrop olejem nie będą zlepiać się.

Czas przygotowania:

Gdy wypłyną pierogi na wierzch są już gotowe. Łyżką cedzakową wybierać i zahartować pod zimną wodą.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.03.2010 stani

lipa