Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciasto na pierogi

Tekst i foto tina 14-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
30 szt.? złprosty? min.?

Składniki:

3 szklanki mąki,
3/4 szklanki wrzątku,
1/3 szklanki zimnej wody,
może być 1 jajko - nie musi

Jak przyrządzić:

Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut.
Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne 20 minut. Na koniec jeszcze raz wyrabiamy, wałkujemy i kleimy pierogi. Ciasto jest miękkie, bardzo dobrze się klei i nie rozklejają się podczas gotowania - pyszne.
Smacznego;)

Potrzebne przybory:

stolnica, miska, pokrywa
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.05.2011 Asia

super przepis, ale zdecydowanie miększe ciasto jest wtedy gdy się wyrabia ciasto od razu po zalaniu wodą, jest bardzo miękkie i elastyczne, po odczekaniu tych 2 razy po 20 minut ciężko mi się &q... Pokaż więcej

super przepis, ale zdecydowanie miększe ciasto jest wtedy gdy się wyrabia ciasto od razu po zalaniu wodą, jest bardzo miękkie i elastyczne, po odczekaniu tych 2 razy po 20 minut ciężko mi się "wałkowało" choć mimo wszystko później super się lepiły...a i polecam dodać łyżeczkę masła ciasto miękkie i smakuje rewelacyjnie

Zgłoś 08.07.2009 Bożena

MAM MASĘ PRZEPISÓW NA PIEROGI ale ten REWELACJA ciasto ładnie się wałkuje nie potrzeba podsypywać mąki , nie kleji się do wałka ,POLECAM łatwy dla gospodyni ktora nie potrafi gotować

... Pokaż więcej

MAM MASĘ PRZEPISÓW NA PIEROGI ale ten REWELACJA ciasto ładnie się wałkuje nie potrzeba podsypywać mąki , nie kleji się do wałka ,POLECAM łatwy dla gospodyni ktora nie potrafi gotować

Zgłoś 27.11.2010 bettina

W życiu robiłam już nie raz pierogi...ale ciasto JAK CIE MOGE wychodziło różne,to jednak rewelacja,super,hit mojej pierogowej kuchni !!!BRAWO!!!

Z ręką na sercu polecam nawet młodym kucha... Pokaż więcej

W życiu robiłam już nie raz pierogi...ale ciasto JAK CIE MOGE wychodziło różne,to jednak rewelacja,super,hit mojej pierogowej kuchni !!!BRAWO!!!

Z ręką na sercu polecam nawet młodym kucharzom :))

Zgłoś 26.09.2009 krysia

Własnie odpoczywa po wyrabianiu, ale pomimo ugniatania przez 20 minut grudki pozostały. Mam nadzieję, że znikną przed wałkowaniem, skoro wszyscy piszą, że ciasto jest gładkie i elastyczne.

... Pokaż więcej

Własnie odpoczywa po wyrabianiu, ale pomimo ugniatania przez 20 minut grudki pozostały. Mam nadzieję, że znikną przed wałkowaniem, skoro wszyscy piszą, że ciasto jest gładkie i elastyczne.

Zgłoś 21.12.2010 mmmmmmmmmmm

mmm.pycha

Zgłoś 27.12.2010 brookselka

dziekuje ze swietny przepis! szczypta soli i lyzeczka oliwy sie przydaly, trzeba sie przylozyc i dosc dlugo zagniatac ale efekt swietny, pierogi sie nie rozpadaja i smakuja super! panu ktory pis... Pokaż więcej

dziekuje ze swietny przepis! szczypta soli i lyzeczka oliwy sie przydaly, trzeba sie przylozyc i dosc dlugo zagniatac ale efekt swietny, pierogi sie nie rozpadaja i smakuja super! panu ktory pisze ze smakuja jak gowno polecam inne nadzienie, ekstremeny rzeczywisnie nie na miejscu!! xx

Zgłoś 22.12.2010 anonim

gorszego przepisu nie widziałem, pierogi smakują jak gówno polecam przepis Adama Gesslera

Składniki

Ok. 1 kg mąki. Jest najważniejszym składnikiem, powinna pochodzić z dobrego młyn... Pokaż więcej

gorszego przepisu nie widziałem, pierogi smakują jak gówno polecam przepis Adama Gesslera

Składniki

Ok. 1 kg mąki. Jest najważniejszym składnikiem, powinna pochodzić z dobrego młyna i dobrej pszenicy, typ 450.

150 ml mleka

200 ml wody

2 łyżki sklarowanego masła

Sposób przygotowania:

Mąki przesiać przez sito. Do miski wsypać 900g mąki i szczyptę soli - reszta mąki będzie potrzebna do posypania stolicy i pierogów. Wlać 150 ml gorącego mleka i zamieszać. Zostawić na 5 minut. Dolać ok 200 ml ciepłej wody i szybko wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne, miękkie i jednolite. Po wyrobieniu (ok. 5 minut) dodać 2 łyżki sklarowanego masła i jeszcze raz zagnieść. Ciasto przed wałkowaniem powinno odpocząć ok. 20 minut. Dowolnie nadziewać i gotować w osolonej wodzie.

Zgłoś 28.06.2011 Smakosz

a jaka mąke dajemy

Zgłoś 30.09.2011 Żanetka

MOim zdaniem świetny przepis naprawde właśnie skonczyłam robić pierogi świetne wyszły nawet mój 3 letni synek zajadał co nigdy nawet nie chciał sprubować heheh :)))

Zgłoś 11.02.2011

zapomnialam dodac komentarz ciasto suuuuper-naprawde pierogi teraz beda u nas czesciej na obiad dzieki i polecam!!!!!!!!

Zgłoś 10.10.2009 ISIA

rewelacja !!! polecam ten prezpis każdy wg niego zrobi super pierozki :) dziekuje za pomoc !

Zgłoś 18.09.2011 mamamai

Przepis rewelacja, dodałam jeszcze trochę oleju(1 łyżke) świetne elastyczne i super sie lepią pierogi bez rozpadania przy gotowaniu!

Zgłoś 18.02.2011 Ola

Polecam to ciasto. Wg podobnych przepisów wychodziło twarde albo gumiaste. A to super!

Zgłoś 06.11.2010 marian

Mi wyszły bardzo dobre. Robiłem pierogi pierwszy raz w życiu i nie spodziewałem się, że będą aż tak świetne. Ciasto lekko przytwardawe, ale tylko odrobinę. Ja zrobiłem z mięsem i z proporcjami z... Pokaż więcej

Mi wyszły bardzo dobre. Robiłem pierogi pierwszy raz w życiu i nie spodziewałem się, że będą aż tak świetne. Ciasto lekko przytwardawe, ale tylko odrobinę. Ja zrobiłem z mięsem i z proporcjami z przepisu wyszło ich ponad 30.

Zgłoś 18.03.2010 LaraCroft68

witam,ponoć tego ciasta nie da się spieprzyć-jest tak proste jak budowa cepa ,proszę mi w takim razie napisać dlaczego mi się to udało? wszystko zrobiłam jak napisała tina-jednak od rąk-od stołu... Pokaż więcej

witam,ponoć tego ciasta nie da się spieprzyć-jest tak proste jak budowa cepa ,proszę mi w takim razie napisać dlaczego mi się to udało? wszystko zrobiłam jak napisała tina-jednak od rąk-od stołu-od łyżki nie mogłam go odkleić,nie dało się wyrobić ani formować-rozciągało się jak stara guma arabska,kiedy próbowałam stworzyć coś na wzór pieroga i ugotować-wyszła w smaku sama mąka(nie licząc farszu kapusty z grzybami który za to wyszedł rewelacyjnie) -plisss-pomocy tak bardzo chce te pierogi zrobić:(

Zgłoś 11.03.2011 assa

to ciasto to dno

Zgłoś 19.02.2011 Karolina

Swietne ciasto, pierozki super sie skleily.

Zgłoś 17.03.2006 asia

rewelacyjny przepis!

3 razy robilam ciasto wg przepisu mamy i musialam wyrzucic

(choc mamie wychodzi swietnie)

a wg Twojego przepisu wyszlo idealnie!

Zgłoś 09.04.2006 abrzeski

Jak ja długo szukałem tego przepisu!

Jedno pytanie jeżeli chciałbym dodać jako to przed zalaniem wodą czy przed końcowym wyrabianiem?

Zgłoś 17.12.2008 danieludwik

Już robiłem ciasto wg tego przepisu[w zeszłym roku] i właśnie szykuję sie do pracy także w tymroku.Przepis super!!!"sprzedałem" go już kilku osobom,też są zachwyceni.POLECAM!

... Pokaż więcej

Już robiłem ciasto wg tego przepisu[w zeszłym roku] i właśnie szykuję sie do pracy także w tymroku.Przepis super!!!"sprzedałem" go już kilku osobom,też są zachwyceni.POLECAM!

Zgłoś 26.11.2008 anka1980

Nagroda Nobla za ten przepis!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 09.04.2011 Larcia

Jesteś super, najlepszy przepis pod słońcem :*

Zgłoś 10.07.2006 nati

bardzo prosty i latwy przepis ¸wprost wspanialy

Zgłoś 07.02.2009 latosia

Mój przepis na pierożki otrzymałam od mojej kochanej teściowej. Jest podobny do tego o którym czytamy, ale jeszcze bardziej prosty w użyciu..... po prostu zalewam mąkę wrzącą wodą i wyrabiam noż... Pokaż więcej

Mój przepis na pierożki otrzymałam od mojej kochanej teściowej. Jest podobny do tego o którym czytamy, ale jeszcze bardziej prosty w użyciu..... po prostu zalewam mąkę wrzącą wodą i wyrabiam nożem , a następnie rękoma.Nigdy mnie nie zawiódł( w przeciwieństwie do innych sytuacji w życiu) . Życzę smacznego.

Zgłoś 13.03.2011 Asia

polecam przepis, wypróbowałam i rzeczywiście super:)

Zgłoś 11.08.2006 marzi

Zrobiłam pierwsze w życiu pierogi wg tego przepisu i wyszły wspaniale! Rewewlacyjne ciasto - miękkie i nie rozkleja się. Dzięki za przepis!

Zgłoś 05.02.2010 Tomasz

Panie Arku Kucharz pan to chyba w kuchni na mopie pomiata

Zgłoś 20.12.2010 sanka

Przepis istna rewelacja, ciasto się nie klei, nie trzeba podsypywać mąki, a nawet jak dodała troszkę oleju, nie wysycha tak szybko, mimo, że zrobiłam wersję z całym jajkiem. Dzięki za dobry prze... Pokaż więcej

Przepis istna rewelacja, ciasto się nie klei, nie trzeba podsypywać mąki, a nawet jak dodała troszkę oleju, nie wysycha tak szybko, mimo, że zrobiłam wersję z całym jajkiem. Dzięki za dobry przepis. Pozdrawiam :)))

Zgłoś 19.12.2008 Płomyk

Jutro zabieram się za robienie pierożków, bo cała moja rodzinka je uwielbia, ale zawsze nienawidziłam robic ciasta i zawsze wychodziło mi twarde i nie mogłam go rozwałkowac, więc bardzo chętnie ... Pokaż więcej

Jutro zabieram się za robienie pierożków, bo cała moja rodzinka je uwielbia, ale zawsze nienawidziłam robic ciasta i zawsze wychodziło mi twarde i nie mogłam go rozwałkowac, więc bardzo chętnie wypróbuje ten przepisik :)))) dam znac :))))

Zgłoś 02.09.2006 Jagna

Według Twojego przepisu wreszcie udało mi się zrobić ciasto na pierogi.Zawsze moje ciasto było bardzo twarde i nic z tego nie wychodziło.Bardzo dziękuję i pozdrawiam

Zgłoś 20.12.2010 sanka

kuchcik! proporcje są dobre, a gorąca woda powoduje, że łatwiej łączą się składniki ciasta, łatwiej je wyrobić. Fakt trzeba trochę siły, zrobiłam porcję razy 4 i dałam radę, więc Ty też dasz, tr... Pokaż więcej

kuchcik! proporcje są dobre, a gorąca woda powoduje, że łatwiej łączą się składniki ciasta, łatwiej je wyrobić. Fakt trzeba trochę siły, zrobiłam porcję razy 4 i dałam radę, więc Ty też dasz, trochę wiary w siebie. A co do soli, to jak kto woli, może być na porcję płaska łyżeczka. A co do rozciągania, to taka jego uroda. Zrób amoniaczki albo faworki, też się rozciągają i ściągają, a do tego muszą być bardzo cienkie.Smacznego :)))

Zgłoś 13.10.2008 kasia

doskonały przepis, nawet Mnie, której nigdy nie udawało się zrobić dobrego(za pierwszym razem)ciasta na pierogi tym razem wyszło pyszne. dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Zgłoś 22.02.2007 władysław z kielc

no poprostu lewelacyjka wlasnie moja dziewczyna zrobiła dzis pierozki i ciasto według waszego przepisu i wyszły jej jak nic w zyciu :):) (jest troche ciapowata) ale te pierożki zrobiła pyszniutk... Pokaż więcej

no poprostu lewelacyjka wlasnie moja dziewczyna zrobiła dzis pierozki i ciasto według waszego przepisu i wyszły jej jak nic w zyciu :):) (jest troche ciapowata) ale te pierożki zrobiła pyszniutkie prawie takie jak moja mamusia haha polecam wszystkim to jest to czego potrzebujecie

Zgłoś 06.10.2006 wisienkaaaaa

właśnie zaczęłam je robić!! mam nadzieję, że wyjdą pyszniutkie... ufam waszym komantarzom!!! pozdrawiamy

Zgłoś 08.10.2006 urthona

Rewelacyjny przepis!!! Ciasto o cudownej delikatnosci a przy tym na tyle sprezyste,ze doskonale wytrzymuje gotowanie! POLECAM WSZYSTKIM TEN PRZEPIS

Zgłoś 14.10.2006 gooooooooooooo

czytam przepis , a jesli brzmi zachecajaco ,to szybko przechodze do komentarzy ,same superlatywy ,musze sprobowac zrobic to ciasto ,a do komentarzy jeszcze wroce,,pozdrowionka dla autora

Zgłoś 16.10.2006 kasia_182

Skorzystałam z przepisu - faktycznie REWELACJA. Pozdrawiam autorkę przepsiu :)

Zgłoś 14.06.2010 gata

zgadzam sie tez zawsze mialam problem z ciastem a to wyszlo super... nawet grubo rozwalkowane jest pycha

Zgłoś 22.11.2006 E-R

SPRUBOJCIE DODAC LYZECZKE OLEJU CIASTO BEDZIE BARDZIEJ ELASTYCZNE- SMAKO!!!

Zgłoś 25.07.2011 lola

przepis super.... prosty i skuteczny... ciasto plastyczne... nawet go nie posypywałam mąką do wałkowania.. :)

Zgłoś 06.06.2011 joolianka

dla mnie bomba! Pominęłam zimną wodę, wodę wogóle :) Akurat miałam przygotowany gorący wywar ze świeżych jarzyn, sprawdził się w 100%. Pozostałe ciasto rozwałkowałam cieniutko w okrąg i uprażyła... Pokaż więcej

dla mnie bomba! Pominęłam zimną wodę, wodę wogóle :) Akurat miałam przygotowany gorący wywar ze świeżych jarzyn, sprawdził się w 100%. Pozostałe ciasto rozwałkowałam cieniutko w okrąg i uprażyłam na suchej patelni 2 mace do pochrupania :)

Zgłoś 10.02.2010 olusia olusinska

Ciasto jest super :) zrobiłam z mąki pełnoziarnistej (nie jadam zwykłej pszennej) i wyszło równie puszyste, fajnie kleiste i smaczne jak ze zwykłej mąki pszennej :) polecam!

Zgłoś 19.12.2006 zania

Przepis ten jest naprawde prosty, pierogi smakuja rewelacyjnie.

Polecam!

Zgłoś 25.07.2010 Karolcia

Witam serdecznie! Nie umiem gotować i nie lubię ale wczoraj postanowiłam zrobić pierogi ruskie. Wypróbowałam powyższy przepis gdyż wydał mi się bardzo prosty. Ciasto wyszło rewelacyjne. Nie klei... Pokaż więcej

Witam serdecznie! Nie umiem gotować i nie lubię ale wczoraj postanowiłam zrobić pierogi ruskie. Wypróbowałam powyższy przepis gdyż wydał mi się bardzo prosty. Ciasto wyszło rewelacyjne. Nie kleiło się i nie trzeba było dodawać więcej mąki. Poszłam na "łatwiznę" i nie dodałam nawet jajka. Proszę nie słuchać negatywnych opinii, bo są wyssane z palca. Dziękuję i pozdrawiam ;-)

Zgłoś 01.04.2009 magda

od kiedy mam ten przepis robie pierogi raz w tygodniu.Dzis własnie robie:)

Zgłoś 14.08.2010 magda

Pierogi wyszły pyszne:) Ciasto łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Zgłoś 28.11.2008 natalia

Trzeba troszkę więcej mąki ,ale ogólnie REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 11.12.2008 issima

ciasto bomba!!! już myślałam że nie wyjdzie ale pierożki były pierwsza klasa :)

Zgłoś 20.02.2010 ewa

własnie skonsumowałam pierożki wg w/w przepisu

REWELACJA !!!!

Zgłoś 12.07.2011 Marianna

Lubię bardzo gotować ,robiłam zawsze duzo produktów mącznych,wigilia bez swoich potraw to -ZERO-postanowiłam sprawdzić inny przepis-rewelacja-zrobiłam pierożki z jagodami-niebo w gębie-poelcam b... Pokaż więcej

Lubię bardzo gotować ,robiłam zawsze duzo produktów mącznych,wigilia bez swoich potraw to -ZERO-postanowiłam sprawdzić inny przepis-rewelacja-zrobiłam pierożki z jagodami-niebo w gębie-poelcam baaaaaaaardzo ten przepis zachowując proporcje,nawet osoba która po raz pierwszy będzie próbować-przepis Fantastyczny-gorąco polecam...a nieudacznicy niech nie udają ,że gotują...pozdrawiam...dzięki

Zgłoś 20.03.2007 Beata

Ciasto jest b. dobre polecam ten przepis !!! POZDRAWIAM !

Zgłoś 20.04.2007 ines

przepis swietny pierogi super

Zgłoś 05.05.2007 dorcja

Wyśmienite, super i w ogóle brak słów..właśnie zajadam się pierożkami wykwintnymi,mniam, pycha, a swoją drogą czy makaron też tak można zrobić???

Zgłoś 05.05.2007 ts

Makaron pewnie można, aczkolwiek makaron to raczej jajka i mąka. Poza tym rodzaj mąki ma duże znaczenie, nie każda się nadaje.

A samo ciasto pierogowe zapowiada się nieźle, właśnie trwa 2... Pokaż więcej

Makaron pewnie można, aczkolwiek makaron to raczej jajka i mąka. Poza tym rodzaj mąki ma duże znaczenie, nie każda się nadaje.

A samo ciasto pierogowe zapowiada się nieźle, właśnie trwa 20 minutowa przerwa po wyrabianiu. Mi wyszło za mało wody (zamiast 1/3 zimnej dałem 1/2 zimnej i jest ok).

Zgłoś 25.12.2008 Dana

Ciasto wyszło super. Polecam jeszcze troszkę dodać soli.

Zgłoś 12.05.2007 Halszka

Spróbujcie zamiast wody dodać mleko.Ciasto wychodzi b.elastyczne i mięciutkie.Polecam!!

Zgłoś 19.06.2007 danuta

SUPEROWY PEWNY przepis robiłam wychodzi zawsze mięciutkie rodzinka się ZAJADA !!!!! DZIĘKI

Zgłoś 07.07.2011 persiak

bardzo dobre ciasto, super się wyabia, ja dodaję więcej mąki. Pierogi nie rozklejają się podczas gotowania, są mięciutkie, pyszne.

Zgłoś 07.01.2009 corka malysza

pieroszki byly pyszne POLECAM TEN PRZEPIS tina masz medal super kucharki!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 07.10.2007 Jo 68

Zrobiłam wczoraj ,miałam duzo miesa wiec trzykrotnie robiłam ciasto/za kazdym razem z maki tortowej/.Wyszło REWELACYJNIE.Prowadze dom od 14 lat ,od pierogów zawsze uciekałam bo dwa razy mi nue w... Pokaż więcej

Zrobiłam wczoraj ,miałam duzo miesa wiec trzykrotnie robiłam ciasto/za kazdym razem z maki tortowej/.Wyszło REWELACYJNIE.Prowadze dom od 14 lat ,od pierogów zawsze uciekałam bo dwa razy mi nue wyszły. Teraz będą nie tylko od świ eta . Rodzina się zjadała.Bardzo dziekuje za przepis .

Zgłoś 05.01.2009 magdalena

Coś wspaniałego!Genialny przepis dziękuję bo do tej pory wstyd sie przyznac ale jestem mężatką od 7 lat i pierogów nigdy nie robiłam nigdy nie wychodziły, ale teraz hurrrra chce mi sie skakać do... Pokaż więcej

Coś wspaniałego!Genialny przepis dziękuję bo do tej pory wstyd sie przyznac ale jestem mężatką od 7 lat i pierogów nigdy nie robiłam nigdy nie wychodziły, ale teraz hurrrra chce mi sie skakać do góry!!!!!SUUUUUUUUUUUUper

Zgłoś 01.10.2007 Dan

przepis pewnie dobry, narazie zagniatamy ..heh..jestem optymista. bedzie pycha!!!

Zgłoś 06.01.2009 szAchA

przepis spox juz robiłem smakokuje dzienx...;-]

Zgłoś 23.12.2010 lalenta

Nie podoba mi sie ten przepis, ciasto jest jak "krówka" ...

Ciągnie się okropnie, musialam dodac dodatkową szklankę mąki, jeśli nie więcej... Każdy krok zrobiłam dokładnie tak, ... Pokaż więcej

Nie podoba mi sie ten przepis, ciasto jest jak "krówka" ...

Ciągnie się okropnie, musialam dodac dodatkową szklankę mąki, jeśli nie więcej... Każdy krok zrobiłam dokładnie tak, jak w przepisie.. chyba wrócę do niezawodnego przepisu mojej babci :)

Zgłoś 20.12.2008 rusalka

Ciasto Rewelacja!!!! Polecam:*

Zgłoś 21.10.2007 gosia

bardzo dobry przepis:)

Zgłoś 21.12.2008 pawlacz

Doskonały przepis. Ciasto można również smażyć. Ukłony dla autorki!

Zgłoś 10.11.2010 Zośka

polecam :))) super!!!!!!!

Zgłoś 30.12.2008 filojazo

Noooo, kooochani. Różne znam pomysły na najprostsze potrawy, ale ten jest doprawdy rewelacyjny. Ciasto jest miękkie mimo braku drożdży - to chyba zasługa pomysłu z ciepłą wodą - polecam! Sprawdz... Pokaż więcej

Noooo, kooochani. Różne znam pomysły na najprostsze potrawy, ale ten jest doprawdy rewelacyjny. Ciasto jest miękkie mimo braku drożdży - to chyba zasługa pomysłu z ciepłą wodą - polecam! Sprawdzone przed chwilą!

P.S. Czy mąki za dużo, czy za mało, to widać "pod ręką". Wszak mąka mące nierówna.

Zgłoś 18.01.2009 Dariusia

Obawiałam się, że to jakaś ściema :) ale jestem mile zaskoczona:) ciasto jest zarąbiste, smakuśne :D

Zgłoś 07.01.2009 malysz

ciasto sie udalo bylo za...ste !

Zgłoś 08.12.2008 Wojtekk

Robiłem je ok miesiąca temu i wyszło rewelacyjnie! ani jeden pierog mi się nie rozpłynął. napiszcie kiedy dodajecie jajko bo ja jak wleje wodę rozrobię to wtedy daję jajko i rozrabiam dalej a po... Pokaż więcej

Robiłem je ok miesiąca temu i wyszło rewelacyjnie! ani jeden pierog mi się nie rozpłynął. napiszcie kiedy dodajecie jajko bo ja jak wleje wodę rozrobię to wtedy daję jajko i rozrabiam dalej a potem jak w przepisie juz :) pozdrawiam / dzisiaj tez wyjdą :]

Zgłoś 14.01.2009 aga

Ciasto naprawdę rewelacja.Moje pierwsze pierogi i wyszły super.

Zgłoś 30.11.2010 JOA

Właśnie zrobiłam pierogi i skorzystałam z przepisu, dodałam tylko jajko a dokładniej żółtko i łyżkę oleju i troszkę więcej mąki ale wyszły super :))

Zgłoś 22.12.2008 engi

Faktycznie przepis wspaniały..pierogi wyszły wyśmienite..pozdrawiam

Zgłoś 12.01.2009 natalia

jutro robie pierogi bez gadania :)

Zgłoś 04.11.2007 lezka--usa

zrobilam pierozki sa przepyszne..... dalam jajko, sol, lyzke oleju, ....polaczylam te skladniki i zalalam goraca woda polaczona mlekem...ciasto elastyczne .....super....przepyszne....smacznego .... Pokaż więcej

zrobilam pierozki sa przepyszne..... dalam jajko, sol, lyzke oleju, ....polaczylam te skladniki i zalalam goraca woda polaczona mlekem...ciasto elastyczne .....super....przepyszne....smacznego ....pozdrawiam

Zgłoś 09.02.2009 dorota

fantastyczny przepis po raz pierwszy robiłam pierogi i wyszły znakomicie ,aż chce sie je robić,bo ciasto to podstawa

Zgłoś 06.11.2008 Kuchcik

bardzo dobre pierozki wyszly :)

Zgłoś 14.12.2008 Bremenka

ciasto wspaniałe. Nie dodaje jajka, wtedy ciasto jest delikaniejsze, dodaje około 4 łyżek oliwy, ma piękny kolor i jest SUPER !!!!

Zgłoś 10.01.2009 paulina

Ciasto rewelacyjne !! Dzieki za przepis. Pozdrawiam.

Zgłoś 07.02.2009 seba

robiłem pierogi wg przepisu-pyszne, polecam

Zgłoś 25.11.2008 rumek

pierwszy raz robiłem pierogi i powiem wam, ze wyszły wysmienicie.(nie dawałem jajka)

Zgłoś 04.11.2008 Dorota

Naprawde rewelka az sie chce lepic! kurcze dzieki wielkie nie ma to jak dobra rada! super! a jakie pysznosci!!!!!!! dzieki raz jeszcze

Zgłoś 03.10.2008 kama1999

za kazdym razem kiedy robiłam cisto wychodziło albo za twarde albo strasznie lepkie..mam nadzieje że tym razem będzie inaczej:) pozdrawiam serdecznie i biore sie za robote...

Zgłoś 21.11.2008 anja_m

Przepis świetny - polecam :)

Zgłoś 21.11.2008 anja_m

Świetny przepis - polecam :)

Zgłoś 26.11.2007

Zgłoś 26.11.2007 DD

bardzo dobry przepis ,ciasto wyszlo mieciutkie i pyszne.

nie kleilo sie do rak.dziekuje za przepis.

Zgłoś 03.12.2007 kucharka-nieumialka

Dlaczego to ciasto musi najpierw być pod przykrywa dopiero je wyrobić i znowu pod przykrywą? Czy te pierogi są wtedy lepsze? Co się takiego dzieje dzięki tym czynnością?

Zgłoś 17.12.2008 puma

Super przepis. Pierwszy raz ciasto wyszło mi takie jak powinno być.

Zgłoś 05.12.2008 Paulinka

a to jajko to kiedy dodajemy??

Zgłoś 09.12.2007 pytlasia

owszem zgadzam sie na wode ,ale nikt nie zmieni mojago obecnego przepisu sciągniętego zresztą z internetu, mąka ,

zamiast wody jogurt naturalny ,żółtko plus łyżka oleju ,farsz dowolnyPokaż więcej

owszem zgadzam sie na wode ,ale nikt nie zmieni mojago obecnego przepisu sciągniętego zresztą z internetu, mąka ,

zamiast wody jogurt naturalny ,żółtko plus łyżka oleju ,farsz dowolny

Zgłoś 09.12.2007 aska

z takiej porcji ile pierogow wychodzi? thx :)

Zgłoś 09.12.2007 aska

aha juz widze :) 30 :) przepraszam za moja nieopatrznosc :)

a mam jeszcze jedno pytanie...czy koniecznie trzeba czekac az 20 minut? przeciez to strasznie duzo czasu :) ile pierogow by sie... Pokaż więcej

aha juz widze :) 30 :) przepraszam za moja nieopatrznosc :)

a mam jeszcze jedno pytanie...czy koniecznie trzeba czekac az 20 minut? przeciez to strasznie duzo czasu :) ile pierogow by sie wyrobilo :) hehe

pozdro dla wszystkich pierogozercow :)

dam znac jak mi wyszly :)

Zgłoś 11.12.2007 kasiuniaz

Nikt nie napisal, ze ciasto przykleja sie do wałka, miało byc super kleiste, wiec maki nie sypnełam. Farsz rozmroziłam, zle muszęgo dparowac, bo ma za duzo wody.

Zobaczymy jak to wyjdzie.... Pokaż więcej

Nikt nie napisal, ze ciasto przykleja sie do wałka, miało byc super kleiste, wiec maki nie sypnełam. Farsz rozmroziłam, zle muszęgo dparowac, bo ma za duzo wody.

Zobaczymy jak to wyjdzie. Ech... :)

Zgłoś 07.12.2008 leonardo

właśnie skończyłam lepic pierogi wedłóg tego przepisu REWELACJA polecam naprawde jest świetny

Zgłoś 16.01.2009 Majka

Ciasto wyszło rewelacyjne.Mąż aż zaniemówił.

Zgłoś 13.12.2007 kucharz

ciasto beznadziejne, klei się i nie można go dobrze wyrobić, ogólnie 2- !!!!!!!!!!

Zgłoś 07.11.2008 Fionka

Krótko mowiac macie racje : ciasto jeste REWELKA :)