Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ciasto na pizzę

Tekst i foto Stokrotka 13-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.?

Składniki:

- 1,5 szkl mąki,
- 3 dkg drożdży,
- 3 łyżeczki oleju,
- 0,5 szkl wody przegotowanej i lekko ciepłej,
- 0,5 łyżeczki soli,
- 0,5 łyżeczki cukru.

Jak przyrządzić:

Jeżeli ciasto na drożdżach to wiadomo,że składniki muszą mieć temperaturę pokojową-tak tylko przypominam.
Na początk włączamy piekarnik ponieważ w czasie przygotowywania ciasta równomiernie się nagrzeje to też ma swoje znaczenie. Temperatura jakiej potrzebujemy to 225 stopni.
Do miski wsypujemy mąkę,kruszymy drożdże, wlewamy olej, wsypujemy sól i cukier (ewentualnie jakieś zioła, jeśli chcemy mieć ciasto ziołowe). I włączamy mikser :) Tak tak. Ciasto wyrabiamy mikserem dolewając wodę w miare uznania, aż wszystko się połączy w jednolitą masę. Teraz ciasto wyjmujemy z miski i zagniatamy podsypując mąką aż będzie mieciutkie i gładkie. Zostawiamy w misce pod ściereczką aż wyrośnie w jakimś ciepłym miejscu.
Gdy wyrośnie jeszcze kilkakrotnie zagniatamy ( łatwiej zwiększy swą objętośc i będzie pulchniejsze ).
Na posypanym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto nadając mu kształt blaszki na której będzie pieczona pizza.
I tyle.
A zanim położycie na nim wszystkie wybrane składniki polecam posmarowac je specjalnym sosem: W kubku mieszamy :koncentrat pomidorowy,mnóstwo ziół, zwłaszcza bazylii,roztary czosnek-3 ząbki ale wielbiciele czosnku powinni wziąć więcej. No i sól.Zresztą jak zwykle przyprawy wg uznania.
Pieczemy to cudo zaledwie 15-20 minut.Wychodzą fajne górki na brzegach jeśli sie je ominie przy smarowaniu tym sosikiem :)
Ciasta wystarcza na blaszkę o wymiarach 30/40 cm.

Uwagi:

Podane proporcje dobrałam sobie sama w miare prób. W oryginalnym przepisie jaki dostałam było:
- 3 szkl mąki,
- 4 dag drożdży,
- 6 łyżek oleju,
- szkl wody.
Ale okazało się ze ciasta jest zbyt dużo no i coś w ogóle nie pasowało. Od kilku lat robię wg przepisu poprawionego i jest niezawodny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.11.2006 mateusz słupcza

Robiłem pizze na wiele sposobów wg własnych przepisów i nie tylko zrobiłem ja wg twojego przepisu była dobra ale jak zauważył Lech „Uważajcie z dodatkiem oliwy. Jedna łyżeczka wystarcz... Pokaż więcej

Robiłem pizze na wiele sposobów wg własnych przepisów i nie tylko zrobiłem ja wg twojego przepisu była dobra ale jak zauważył Lech „Uważajcie z dodatkiem oliwy. Jedna łyżeczka wystarczy, gdy chcecie ciasto bardziej pulchne, więcej to będzie bardziej kruche.’’ Radziłbym dodać 2,5 3 łyżeczki oleju oliwy .również zasugerowałem się przepisem Marli jest to przepis sprawdzony prosty i szybszy do zrobienia ale nie tak dobry jednak POLECZAM dla tych którzy nie lubią tracić czasu . mam jeszcze przepis na sos do pizzy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu oczywiście sól pieprz przyprawy wg własnego uznania ja POLECZAM zioła PRAWANSALSKIE łatwo dostępne woda przegotowana chłodna wymieszać SMACZNEGO

Zgłoś 04.11.2006 orchidea

robiłam pizze na wiele sposobów, ale ten Marii jest naprawde świetny... polecam położyc na ciasto nastepujące skałdniki w kolejności: olej (do posmarowania), sos (koncentrat, ketchup, sok z cytr... Pokaż więcej

robiłam pizze na wiele sposobów, ale ten Marii jest naprawde świetny... polecam położyc na ciasto nastepujące skałdniki w kolejności: olej (do posmarowania), sos (koncentrat, ketchup, sok z cytryna, cukier, czosnek, zioła), ser a na to....plastry boczku, ogórek kisony, plastry pomidora i....sliwki suszone....całość można dodatkowo posypac czosnkiem granulowanym.... dobór składników z pozoru wydaje sie dziwny (te śliwki), ale smakuje jeszcze lepiej niż wygląda....

Zgłoś 22.11.2006 asiurzyca

Wlasnie dzisiaj robilam pierwszy raz pizze wg tego przepisu. Troche sie obawialam ze jak na pierwszy raz to napewno mi nie wyjdzie. Jednak strasznie sie mylilam... ;-)

Ciasto wyszlo supe... Pokaż więcej

Wlasnie dzisiaj robilam pierwszy raz pizze wg tego przepisu. Troche sie obawialam ze jak na pierwszy raz to napewno mi nie wyjdzie. Jednak strasznie sie mylilam... ;-)

Ciasto wyszlo super extra pyszniutkie a pizza jeszcze lepsza...

Goraco polecam ten przepis (a mialam okolo 10 do wyboru, jednak innych juz nie bede probowac)

Dzieki za przepis (pycha pycha pycha) i pozdrawiam... ;-)

Zgłoś 22.11.2006 bzykusia

mi juz od samego czytania slinka cieknie zaraz wracam do domu i biore sie za pieczenie.mniam pozdrawiam wszystkich lasuchow!smacznego

Zgłoś 23.11.2006 asiurzyca

Mój mąż i dzisiaj zażyczył sobie pizze, tak mu wczoraj smakowała... hehehe

Na ciasto dałam oczywiście surowe pieczarki(wcześniej posolone), cebulę pokrojoną w cienkie talarki, kawałki kur... Pokaż więcej

Mój mąż i dzisiaj zażyczył sobie pizze, tak mu wczoraj smakowała... hehehe

Na ciasto dałam oczywiście surowe pieczarki(wcześniej posolone), cebulę pokrojoną w cienkie talarki, kawałki kurczaka przyprawione czosnkiem, solą i pieprzem, kukurydzę i posypałam przyprawą do pizzy.

Ciasto piekłam 10 minut i potem dodałam ser żółty...

Gdy ser sie roztopił pizza skończyła swój żywot w moim i męża brzuszku... hehehe

MNIAM MNIAM MNIAM :*:*:*

Smacznego ;-)

Zgłoś 23.11.2006 asiurzyca

PS. zapomniałam napisać, że zanim kurczaka położyłam na cieście to obsmażyłam go z każdej strony ok. 2 minutki

Pozdrowionka ;-)

Zgłoś 24.11.2006 ziom

ta pizza smakuje jak guwno

Zgłoś 27.11.2006 adamo

myslalem ze na tym forum .................. Ale widze ze swinie tez tu zagladaja . ( i to takie co gówna jedzą. ) Nienawidzę chamstwa gosciu!!!!!

Zgłoś 12.06.2010 Stokrotka

Ciasto jest naprawdę niezawodne a miksera nie należy się obawiać - wystarczy spróbować :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, którym pomogłam :)))

Zgłoś 15.02.2007 patrycja

ta pizza jest pyszna

Zgłoś 11.10.2007 trudy

zajebiste

Zgłoś 12.02.2007 vanessa

masz super przepis właśnie dzisiaj robie pizze

Zgłoś 11.02.2007 Blonio

Pierwszy raz bede robił pizze i korzystam z tego przepisu,zobaczymy co wyjdzie!!No to bierzemy się do roboty:)

Zgłoś 10.02.2007 _kama

Pyszna. Świetna sprawa taka pizza na spotkanie ze znajomymi. Wydatek tez niewielki. Nie trzeba przeciez robic od razu pizzy z kaparami, anchois i serem plesniowym. Smaczna jest tez wersja tania ... Pokaż więcej

Pyszna. Świetna sprawa taka pizza na spotkanie ze znajomymi. Wydatek tez niewielki. Nie trzeba przeciez robic od razu pizzy z kaparami, anchois i serem plesniowym. Smaczna jest tez wersja tania np. wiejska :) z cienka kielbasa, cebula, pieczarka.

Ja jeszcze zawsze robie 2 sosy do wyboru: tradycyjny pomidorowy i czosnkowy:

mniej wiecej w tej samej ilosci majonez i smietana, sol, czosnek granulowany (rowniez do smaku. Prosze pamietac, ze taki czosnek dopiero po ok 10 minutach dobrze rozpuszcza sie w sosie i dopiero wtedy czuc jak mocno jest czosnkowy), ziola prowansalskie albo bazylia albo oregano, albo wszystko na raz (zalezy co mam pod reka) :), troszke cukru, wciskam tez troszke cytryny. Polecam

Zgłoś 10.02.2007 adina812

przepis pierwsza klasa:))) maż robił ciasto ja składniki:) pychotka

Zgłoś 10.12.2006 admiral44

Wielka dziękówa

superoskie ciacho

Zgłoś 09.02.2007 dianica

do ciasta dodalam jeszcze creme fraiche, mozna dodac w zastepstwie 2 lyzki smietany,wyjdzie wtedy pulchniejsze.Robie wlasnie zwiebelkuchen,ciasto cebulowe z boczusiem.Pychoty...

Zgłoś 08.02.2007 patka

jutro bede piekła pizze,mam nadzieje ze sie uda.dzięki za przepis.

Zgłoś 18.12.2006 ira

Postanowiłam dzisiaj wypróbowa ten przepis mam nadzieje, że mi się uda!

Zgłoś 23.12.2006 kalwi remi

jak widać jesteśmy sławne ale z moim chłopakiem postanowiliśmy zrobić pizzę ciasto pychotka jeszcze nigdz takiego nie jadłam kto te ciasto wykonał to jest prze gość nalezy mu śię medal a ja z m... Pokaż więcej

jak widać jesteśmy sławne ale z moim chłopakiem postanowiliśmy zrobić pizzę ciasto pychotka jeszcze nigdz takiego nie jadłam kto te ciasto wykonał to jest prze gość nalezy mu śię medal a ja z my chłopcem spędziłam niezłą i romantyczną kolację to mój numer komurki o nowych przepisach 604 311 349

.................................pychotka............................................

Zgłoś 01.02.2011 pizzainfo

Pracuję w pizzerii włoskiej Italiana którą prowadzi Włoch ja jestem w niej pizzer-manem. W piekarniku nigdy nie wyjdzie taka pizza jak w pizzerii do tego potrzeba pieca węglowego i bardzo wysok... Pokaż więcej

Pracuję w pizzerii włoskiej Italiana którą prowadzi Włoch ja jestem w niej pizzer-manem. W piekarniku nigdy nie wyjdzie taka pizza jak w pizzerii do tego potrzeba pieca węglowego i bardzo wysokiej temperatury której nie uzyskacie w piekarniku domowym ale i tak wyjdzie dobra domowa pizza zbliżona do pizzy z pizzerii i o wiele lepsza niż mrożonka. Przepis jest bardzo łatwy proszę bardzo, jest to przepis na pizzę do zrobienia w piekarniku domowym nie ten z mojej pizzerii.

2 szklanki mąki pszennej

łyżeczka masła

pół torebki drożdży instant

pół łyżeczki cukru i soli

dolewamy ciepłej wody i zagniatamy tak aby ciasto nam się nie lepiło do rąk potem odstawiamy do urośnięcia ok 30 min.

Formujemy jeden wielki lub dwa mniejsze placki, smarujemy sosem ( przecier pomidorowy + rozgniecione 2 ząbki czosnku, cukier i sól do smaku).

Posypujemy serem mozzarella nie jakimś edamskim czy innym wynalazkiem, ser dajemy pod składniki aby nam się nie spiekł a składniki ładnie się upieką i nadadzą naszej pizzy aromatu.

Żadnych składników wcześniej nie dusimy, smażymy tylko dajemy surowe tak aby powstała na serze jedna warstwa składników inaczej nam się nie upieką.

Pizzę posypujemy solą bazylią oregano.

Wcześniej nagrzewamy piekarnik na maksa przez jakieś 15-20 minut i wstawiamy pizzę na jakieś 10- 20 minut, musimy cały czas kontrolować aby nam się nie spiekła.

Zgłoś 01.02.2007 Marta

Ciasto po prostu super.........:-))))))

Zgłoś 02.01.2007 ewka_2111

mam nadzieje, że moim braciom będzie smakowało:)

Zgłoś 05.01.2007 Symeon

Zaczynam robić!!!! To mój wieeelki dzień - muszę żonce udowodnić, że potrafię - jej jeszcze nigdy nie wyszło (zawsze zakalec).

P.S. gościu nie cierpię chamstwa. Potem ten kraj tak wygląd... Pokaż więcej

Zaczynam robić!!!! To mój wieeelki dzień - muszę żonce udowodnić, że potrafię - jej jeszcze nigdy nie wyszło (zawsze zakalec).

P.S. gościu nie cierpię chamstwa. Potem ten kraj tak wygląda przez takich "boroków".

Zgłoś 05.01.2007 marczi

Wyśmienite ciasto :)

Polecam zamiast wody mleko (lekko podgrzane) oraz dodanie do ciasta ziół na etapie ugniatania. Ja dodałem prowansalskie, mniam... :d

Końcowy smak zależy... Pokaż więcej

Wyśmienite ciasto :)

Polecam zamiast wody mleko (lekko podgrzane) oraz dodanie do ciasta ziół na etapie ugniatania. Ja dodałem prowansalskie, mniam... :d

Końcowy smak zależy w dużej mierze od rodzaju sosu. Ja użyłem tańszego koncentratu i dałem go w nadmiarze czego nie polecam - pizza była za bardzo kwaskowa...

Dzięki za przepis :D

Zgłoś 08.01.2007 Symeon

Nooooo ciasto wyszło suuuper extra. Proste, szybkie i smaczne.

Chociaż dałem za dużo wegety do pieczarek i ogólnie pizza była słona i pikantna jak nie wiem. Ale teraz wiem jak robić żeby... Pokaż więcej

Nooooo ciasto wyszło suuuper extra. Proste, szybkie i smaczne.

Chociaż dałem za dużo wegety do pieczarek i ogólnie pizza była słona i pikantna jak nie wiem. Ale teraz wiem jak robić żeby nie przedobrzyc. Ciacho super - dzięki

Zgłoś 10.01.2007 khem...

SAVE THE INTERNET

Zgłoś 13.01.2007

Dobre!!!!!!!!!!

Zgłoś 14.01.2007 scudotom

Właśnie z Synami robimy Mamuni pizze, pachnie mistrzostwo świata)Fajny na sos jest nowy przecier pudliszek z ziolami+bazylia+prowansalskie+czosnek+oliva z olivek, Będziemy za 14min wcinać)

Zgłoś 15.01.2007 Karolinka

Wlasnie ide robic pizze Marii,zobacztmy co z tego wyjdzie,mam nadzieje ze bedzie dobra,nigdy jeszcze nie robilam,to moj pierwszy raz

Zgłoś 15.01.2007 laleczka

pizza jest przepyszna,nigdy nie jadlam lepszej,dzieki za tak pyszny przepis,jak to dobrze miec internet,jest zajebistaaaaaaaa,mniam,mniammmmmmmmmmm

Zgłoś 20.01.2007 marczi

Siomka!

Już po raz drugi zrobiłem i przepysznie wyszła :) Tym razem w ilości x2 i ciasto nieco grubsze ~8mm - polecam cieńszą wersje, minimalnie smaczniejsza :) Zamiast koncentratu zdecyd... Pokaż więcej

Siomka!

Już po raz drugi zrobiłem i przepysznie wyszła :) Tym razem w ilości x2 i ciasto nieco grubsze ~8mm - polecam cieńszą wersje, minimalnie smaczniejsza :) Zamiast koncentratu zdecydowanie lepiej jest dodać ketchup Pudliszki :d

...a malkontentom życze wytrwałości której zapewne zabrakło ;)

Zgłoś 23.01.2007 CuDaCzEk

Zamiast wody można też dodać mleka.

Zgłoś 26.01.2007 Dawid

Właśnie z mamą zaczynamy robić pizzę ciekawe czy nam wyjdzie

Zgłoś 27.01.2007 magda

Super, właśnie pochłonęliśmy z mężem, pychotka

Zgłoś 07.10.2007 kdneuenfnd

mam nadzieje ze ciasto bedzie pyszne:) zarowno ja i pizza :o) ciesze sie ze jest ta strona bo mam zaledwie 17lat i mieszkam w Niemczech...czesto z tej stronki korzystam,przypomina mi wspaniałą k... Pokaż więcej

mam nadzieje ze ciasto bedzie pyszne:) zarowno ja i pizza :o) ciesze sie ze jest ta strona bo mam zaledwie 17lat i mieszkam w Niemczech...czesto z tej stronki korzystam,przypomina mi wspaniałą kuchnie mamy....niestety teraz sama musze sobie gotowac bo mama daleko :o)

Pozdrawiam goraco wspaniale polki :*

Zgłoś 10.07.2007 do "dianica"

dowiedz się, że creme fraiche to po francusku śmietana. I tyle oznacza, nic więcej. Nie pisz więc, że zamiast creme fraiche można doadać śmietanę, bo to smieszne. MAsło maślane.

Zgłoś 21.03.2007 oleńka

pizza była wyśmienita a narzeczony zachwycony moimi umiejętnościami :)))

Dziękuje za łatwy przepis i polecam innym!!!!!

Zgłoś 21.03.2007 arek

dobre

Zgłoś 21.03.2007 kamila

Własnie robie pizze :)

Mam nadzieje ,ze wyjdzie bo mam na nią wileką ochote :)

pozdrawiam

:D

dzieki za przpeis !!

Zgłoś 23.03.2007 p0rezes

mam nadzieje ze bedzie dobra bo jutro robie pizze pozdro d:

Zgłoś 28.03.2007 lola

hej pomocy ile to jest 3 gramy drożdzy tylko ze ja mam w proszku a i ile trzeba czekac by ciasto wyroslo??

Zgłoś 29.05.2007 gelooo

robiłem 1 raz i wyszla elegancka :D ciasto miodzik i ten sosik pomidorowy z oregano cud malina!!!

Zgłoś 04.04.2007 olcia

mama Robi pizze:P

Zgłoś 15.07.2012 Iwona K.

Łatwy przepis a ciasto pyyycha. Robiłam z suchych drożdzy ale i tak wyszło smacznie. Dziękuję i pozdrawiam :)

Zgłoś 11.05.2007 BSiC

Sos ma beznadziejny smak. Samo ciasto rewelacja :)

Zgłoś 10.04.2007 Marcia

Pizza wyszła pyszna,ale brakowało najleprzego sosu czosnkowego jeśli ktoś ma na niego przepis prosze napiszcie potrzebne do niego składniki i sposob na przygotowanie!!Dzięki za przepisy na ciast... Pokaż więcej

Pizza wyszła pyszna,ale brakowało najleprzego sosu czosnkowego jeśli ktoś ma na niego przepis prosze napiszcie potrzebne do niego składniki i sposob na przygotowanie!!Dzięki za przepisy na ciasta do pitzzy i czekam na odp.Pozdrawiam wszystkich. :)

Zgłoś 15.04.2007 Mysia

Na pewno spróbuję...

Zgłoś 18.04.2007 kate

Przeczytałam przepis,zrobiłam ciasto,upiekłam I WYSZŁA SMAKOWITA PIZZA!!!!!!!! SUPER PRZEPIS!!!! POLECAM

Zgłoś 18.04.2007 Niezapominajka994

Kto wie czy do pizzy trzeba koniecznie dodać drożdże? Bo ja chcę mieć na jak najcieńszym cieście. Proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję.

Zgłoś 21.04.2007 ciapozjeb

ciasto mniam mniam....... bardzo tuczące ma wiele kalori wystarczy wlozyc do piekarnika no i mamy gotowe njlepszym moim przepisem jes t kupic sobie kupic a jeszcze lepiej zamowic przez telefon

Zgłoś 22.04.2007 Cinas

No jutro wyprobuje ten przepis o ile wczesniej nie rozniose kuchni starym xD bo gotowanie to maja cienka strona :] ale jak sie uda to powiem wam czy dobre bylo xD

Zgłoś 22.04.2007 Cinas

No jutro wyprobuje ten przepis o ile wczesniej nie rozniose kuchni starym xD bo gotowanie to maja cienka strona :] ale jak sie uda to powiem wam czy dobre bylo xD

Zgłoś 04.06.2007 gandzia

jak ja chce ją zjeść

Zgłoś 01.05.2007 kolibeer

Wszystko ok, tylko jedna uwaga: CIASTO NA PIZZE POWINNO ROSNĄĆ W LODÓWCE!!!!! a nie w ciepłym miejscu!!!! Po wyrobieniu ciasta zostawić go na blacie na kilka minut (tak do 10) a następnie włoży... Pokaż więcej

Wszystko ok, tylko jedna uwaga: CIASTO NA PIZZE POWINNO ROSNĄĆ W LODÓWCE!!!!! a nie w ciepłym miejscu!!!! Po wyrobieniu ciasta zostawić go na blacie na kilka minut (tak do 10) a następnie włożyć do lodówki na ok 1godzinę. W międzyczasie zagnieść dwukrotnie!!!

Zgłoś 04.05.2007 Kasia

No przepis rewelacyjny:) tylko mi ciut wiecej maki wciagnelo to ciasto niz w przepisie ale naprawde polecam..:) i nie trzeba az tak bardzo brudzic rączek:) pozdrawiam:)

Zgłoś 09.05.2007 kasia

no to nie wiem czy mi wyjdzie(robie z przepisu mari.)także sie modle o to.

Zgłoś 10.05.2007 Bartek

Juz drugi raz robie pizze z tego przepisu i jest bardzo dobry :)))mniam mniam mniam

Zgłoś 14.05.2007 ...

Żalosni są ci ludzie co nie zrobili ciasta, a oceniają je odrazu negatywnie.

Zgłoś 04.10.2007 elzbieta

mi przepis rowniez sie podoba; wlasnie za 5 minut wyciagam pizze z piekarnika ;-) wg tego przepisu robie drugi raz

Zgłoś 10.06.2007 Ale!Xandra

Ciasto wg przepisu Marii jest super!!

Zgłoś 13.06.2007 ana

pizza naprawde bardzo dobra:) idealnie pasuje do wina :D:D:D:D z kolezanka bylysmy bardzo zadowolone. Goraco polecam!!

Zgłoś 22.06.2007 kinia

przepis jest rewelacyjny!!! jedna porcja wystarcza spokojnie dla dwóch osób. można z niej zrobić super pizze calzone. wychodzi ogromny pieróg. szczerze polecam ten przepis. ale do sosu dodałabym... Pokaż więcej

przepis jest rewelacyjny!!! jedna porcja wystarcza spokojnie dla dwóch osób. można z niej zrobić super pizze calzone. wychodzi ogromny pieróg. szczerze polecam ten przepis. ale do sosu dodałabym jednak odrobinę ketchupu. tylko tyle bym zmieniła. ogólnie ciasto wychodzi suuuuuper!!!

Zgłoś 22.06.2007 floka_1979

Przepis REWELACJA!!!!!!!!!!Pizza wyszła dokładnie tak jak lubię, cieniutka i krucha!Polecam!!!

Zgłoś 25.06.2007 Wiki

Mam nadzieje że mi sie uda mam gości więc chce przygotować coś smacznego .... trzymam cie za słowo!! a narazie dziękuje za przepis

Zgłoś 18.07.2010 Mika

Najprostrzy przepis na ciasto pizzowe,jak we wloskiej restauracij.Mąka,żółtka,szczypta soli,ciut ciut proszku do pieczenia,letnia woda.Wymieszać rozwałkować,dać na blat dodać składniki włożyć do... Pokaż więcej

Najprostrzy przepis na ciasto pizzowe,jak we wloskiej restauracij.Mąka,żółtka,szczypta soli,ciut ciut proszku do pieczenia,letnia woda.Wymieszać rozwałkować,dać na blat dodać składniki włożyć do piekarnika na 0o.15-20 min w temp.200 stopni.Szybko,smacznie i zdrowo.

Zgłoś 03.07.2007 ruart

Mnaim, mniam...

Zgłoś 07.07.2007 zagubiony w lesie

najlepsze ciasto to ciasto grube z duza iloscia sera :) ja robie wedlug roznych przepisow i zawsze ukladam wlasny.. ale to tajemnica.. bo to nie tylko struktura ciasta.. ale jaaaki smaaak!!!!... Pokaż więcej

najlepsze ciasto to ciasto grube z duza iloscia sera :) ja robie wedlug roznych przepisow i zawsze ukladam wlasny.. ale to tajemnica.. bo to nie tylko struktura ciasta.. ale jaaaki smaaak!!!! oszalalem.. ide robic. smacznego:)

Zgłoś 07.07.2007 ASLAN

Tratatatata. zrobiłem wszystkiego x3 i zaraz mi piekarnik rozniesie-ale pachnie i rośnie pięknie

Zgłoś 11.10.2008

NIE DOBRE CIASTO:( ROBIR JR KTORYS JUZ RAZ I NIE WYCHODZI...

Zgłoś 02.11.2007 katrin

co prawda ja robiłam dzisiaj ciasto na podwójną porcje.. i wiecie co? ugniotłam, po prostu bez miksera, ale przepis SUPER, właśnie się zajadam:)):):

Zgłoś 14.12.2008

sprawdzimy wlasnie robimy to ciasta

Zgłoś 03.01.2012 aaa

adam wieśniaku szkoda mi Ciebie... przyjechał ze stanów ojej wielki PAN właściciel pizzerii... hahaha :) oj wsioczki biedne ze śląska...

Zgłoś 18.11.2007 Małgosia

Mniam:)

Zgłoś 28.12.2007 Ewka

Pyszne. Rodzinka się zajadała. Polecem!

Zgłoś 29.12.2007 Dziki

Ponoć jest jeszcze lepsza jeśli zamiast wody damy mleko. Ale tylko ponoć. Nie próbowałem jeszcze.

Zgłoś 31.12.2007 naweelitka

bardzo udany przepisik, pierwszy raz wyszło mi tak smaczne ciasto...pomijam fakt,ze troche przesoliłam ;)

Zgłoś 05.01.2008 kaska

pizza [pyszna wlasnie poraz kolejny robimy ja z mezem tzn maz robi a ja ja zjadam pyszna polecamy !!!

Zgłoś 18.01.2008 gregor

jak lubicie ser pleśniak to pokruszcie go na składniki- gwarantuję -lepszej pizzy nie jedliście-pozdrawiam

Zgłoś 19.01.2008 Sowcia

Przepis naprawdę udany. Polecam.

Zgłoś 14.02.2008 przemo

super dupa

Zgłoś 18.02.2008 **kasia**

mam nadzieje że będzie dobra

Zgłoś 20.02.2008 magdzik

DZISIAJ ZROBIŁAM I... zajebiaszcze ciasto tylko sobie paluszki w mikser wkręciłam więc ostrożnie z niebezpiecznymi przedmiotami w kuchni :)

- złośliwość rzeczy martwych.

Ale na t... Pokaż więcej

DZISIAJ ZROBIŁAM I... zajebiaszcze ciasto tylko sobie paluszki w mikser wkręciłam więc ostrożnie z niebezpiecznymi przedmiotami w kuchni :)

- złośliwość rzeczy martwych.

Ale na temat: daleko mi do określenia się dobrą kucharką i byłam prawie pewna, że znajdę się w tym 1% któremu nie wyszło- NIC Z TEGO!!! wyszło bardzo dobre - ceniutkie (dałam ociupinkę mniej drożdży ok. ćwierć opakowania) i UWAGA najlepszą rekomendacją jest pochwała mojego męża, który jeśli chodzi o pizzę to jest wyjątkowo wybredny (w innych potrawach raczej wcale) - już zaprosił znajomego na wtorek na... "moją" super pizzę. Pozdrawiam i polecam, szybko, praktycznie bez brudzenia łapek i męczącego wyrabiania, a przy tym 100% satysfakcji z "własnoręcznie" wykonanej super pizzy.

A i uważajcie na rozszalałe miksery:)

Magdzik.

PS. już mi się pojawiają siniaki na palcach (ale spokojnie - do tego trzeba mieć talent...autodestrukcyjny,albo spodziewać się dzidziusia jak ja:)

Zgłoś 22.02.2008 kasssia

a te ciasto wychodzi grube i nie kruche ? czy cienkie i kruche ?;D

prosze o odp ;* ;)

Zgłoś 23.02.2008 smakosz

pultora kg monki,4 lyrzki proszku do pieczenia, lyrzka sodu,dwie sertki spirytusu lekarskiego, 15 jaj, 4rzultka, lyrzka soli,szlanka oleju, pjepz, czelkoada w platkah,mlerko 10 lyzrzek mleka w p... Pokaż więcej

pultora kg monki,4 lyrzki proszku do pieczenia, lyrzka sodu,dwie sertki spirytusu lekarskiego, 15 jaj, 4rzultka, lyrzka soli,szlanka oleju, pjepz, czelkoada w platkah,mlerko 10 lyzrzek mleka w proszkó,lyrzka ocetu pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhha smacznego bum apetita

Zgłoś 04.03.2008 Zak

Ciasto na wagę złota,powiem tylko jedno słowo "Rewelacja!!!"

Zgłoś 09.03.2008 Lidiaanna

Ciasto pyszszszszszne!!Pierwszy raz mi wyszło cienkie ale nie twarde .Polecam gorąco pizza była że palce lizać!!!

Zgłoś 04.04.2008 olka

zaraz zabieram się za tą pizzę.szukałam wielu, ale ta ma tyle pozytywnych komentarzy że zdecydowałam się na tą. ale, ale .. czy ciasto do pizzy wyrabia się mikserem ? ja spróbuję wyrabiać rękami... Pokaż więcej

zaraz zabieram się za tą pizzę.szukałam wielu, ale ta ma tyle pozytywnych komentarzy że zdecydowałam się na tą. ale, ale .. czy ciasto do pizzy wyrabia się mikserem ? ja spróbuję wyrabiać rękami, mam nadzieję, że też się uda. jeżeli ktoś wyrabiał rękami, proszę o odpowiedź, czy też wyszło. pozdrawiam :)

Zgłoś 10.04.2008 Ania

Mam nadzieje ze przepis stokrotki bedzie ok a jak ktos nie potrafi robic pizzy to sorry juz jego problem. tylko stac go na krytyke

Zgłoś 10.04.2008 Ania

nIGDY nie robilam sama pizzy-zawsze zamawialam z pizzerii. Mam nadzieje ze mi wyjdzie ale bede robic oczywiscie z przepisu stokrotki pomoze mi w tym moje kochanie pozdro dla wszystkich ktorym wy... Pokaż więcej

nIGDY nie robilam sama pizzy-zawsze zamawialam z pizzerii. Mam nadzieje ze mi wyjdzie ale bede robic oczywiscie z przepisu stokrotki pomoze mi w tym moje kochanie pozdro dla wszystkich ktorym wyszla pizza :)

Zgłoś 10.04.2008 Ania

Ciekawe czy pizza bedzie dobra- mam nadzieje

Zgłoś 13.04.2008 Asia

Ten przepis jest genialny! Pizza wychodzi tak jak bym ją zamówiła z pizzerni! Polecam ten przepis wszystkim miłośnikom Pizzy

Zgłoś 14.05.2008 kasia

zobaczymy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o moja pierwsza w życiu pizza!!!!!!!!!!!!!!

Ale mam dopiero 11lat

Zgłoś 30.05.2008 Mańka

Uwielbiam pizze po prostu szaleje za tym daniem:) dziekuje za przepis napewno skorzystam pozdrawiam serdecznie wszystkich piszacych buziaczki

Zgłoś 24.05.2008 andzia

Jestem fanką pizzy..ale pierwszy raz robiłam sama i musze przyznać że super przepis...pizzza pierwsza klasa...pozdrawiam:)

Zgłoś 01.07.2008 TEST IQ

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

Zgłoś 09.07.2008 ila

pyszności to ciasto! wysmienite!

Zgłoś 19.07.2008 agatka25

Postanowiłam wypróbować przepis, który zaproponowała Maria. Ciasto w czasie wyrabiania było elastyczne, takie jak powinno :) Obecnie czekam aż podrośnie. Resztę robię według następującej kompozy... Pokaż więcej

Postanowiłam wypróbować przepis, który zaproponowała Maria. Ciasto w czasie wyrabiania było elastyczne, takie jak powinno :) Obecnie czekam aż podrośnie. Resztę robię według następującej kompozycji:

1. Sos, którym smaruję pizze to małe pudełeczko krojonych pomidorów z bazylią i oregano firmy podravka.

2. Duszę pod przykryciem żółtą paprykę, cebulkę i pieczarki z odrobiną vegety + zioła prowansalskie, bazylia, oregano, wyciśnięty czosnek.

3. Na posmarowane ciasto wykładam mortadelę, farsz, posypuję startym żółtym serem i na wierz przyprawy.

Jest przepyszna! :) polecam!

Zgłoś 20.07.2008 agatka25

Po wczorajszym wypieku rozczarowałam się... Ciasto średniej jakości, przeciętne... na mnie osobiście wrażenia nie zrobiło a w czasie wyrabiania wydawało się idealne...

Zgłoś 02.08.2008 Anka

Ciasto pycha! Zawsze wychodzi! Dziękuję za przepis, bo mogłam pochwalić się przyszłej teściowej super pizzą :) Te wszystkie komentarze mówią same za siebie. Polecam, bo przepis nie jest trudny, ... Pokaż więcej

Ciasto pycha! Zawsze wychodzi! Dziękuję za przepis, bo mogłam pochwalić się przyszłej teściowej super pizzą :) Te wszystkie komentarze mówią same za siebie. Polecam, bo przepis nie jest trudny, a pizza znakomita! (Pyszna z szynką, serem, pomidorkiem i kukurydzą)