Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciasto szpinakowe

Tekst i foto inia 20-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złśredni40 min.?

Składniki:

400 g mięsa mielonego,
2 duże cebule,
250 g pieczarek,
100 g żółtego dojrzałego sera,
1 op. sera feta,
1 op. ciasta francuskiego,
1 jajko, szpinak

Jak przyrządzić:

Smaż wolno mięso, zdejmij patelnię z gazu. Usmaż razem mięso, cebulę i pieczarki, dodaj szpinak (z solą i pieprzem wg uznania), dodaj ser zółty i fetę, aż uzyskasz w miarę jednolitą konsystencję.
Ilość mięsa i innych składników możesz dostosować do swoich potrzeb!
Posmaruj foremkę masłem. Włóż ciasto do formy, na to sos i przykryj ciastem.
Piecz przez 25-35 min w 200 st. C.

Jak podawać?

Można podać na talerzu z dodatkiem np. pomidorów.

Uwagi:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.11.2006 Marii

jaki sos? z przepisu nie wynika. Na razie widze że jest ciasto i tyle... podaj więcej szczegółowy ten przepis bo bardzo lubie szpinak i przepis brzmi interesująco...

Zgłoś 29.11.2006 Marii

oj... sorki ...faktycznie jest wszystko ;) Tylko to ciasto francuskie... może by je czyms można zastąpić?

Zgłoś 15.10.2007 ala

po co przykrywac?

Zgłoś 24.11.2007 majajab

szpinak swierzy czy mrozony, jaki sos? swietny orzepis tylko kilka szczegolow prosze;-)

Zgłoś 14.01.2011 Marciocha

sos-czyli to co przygotowaliscie na patelni.a przykryc po to zeby powstala ala zapiekanka....