Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ciasto z owocami

Tekst i foto Lilka 16-08-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 2,5 szklanki mąki,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- 1 kostka tłuszczu (ja preferuję masło),
- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru,
- duuuużżżżo owoców sezonowych lub z kompotu.

Jak przyrządzić:

Do sporzadzenia tego ciasta potrzebne są nam dwie miski, szklanka, trzepaczka do jaj i łyżka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Tłuszcz rozpuścić i wystudzić. Jaja całe ubić dodać cukier i jeszcze poubijać, dodać mąkę i tłuszcz. Dokładnie wymieszać. Całość wlać do wysmarowanej blachy na wierzch położyć owoce im więcej tym lepiej. Fajnie wygląda posypane kruszonką. Wstawić do piekarnika i piec. Przepis prosty, nieskomplikowany i zawsze się udaje. Polecam.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.08.2003 aganiok!!!

To ciasto jest naprawdę pyszne,zawsze się udaje można go piec ze wszystkimi owocami. Ja na owoce robię pianę z białek i na to posypuję kruszonkę.((2białka 3 łyżki cukru ,ubic)) ... Pokaż więcej

To ciasto jest naprawdę pyszne,zawsze się udaje można go piec ze wszystkimi owocami. Ja na owoce robię pianę z białek i na to posypuję kruszonkę.((2białka 3 łyżki cukru ,ubic)) SMACZNEGO!!!!

Zgłoś 03.09.2003 Ania

Od około 10 lat robie takie ciasto!! Nigdy sie nie zawiodlam!! Podstawa - to mnóstwo owoców. Nawet w środku zimy wyciągam z zamrażarki paczuszkę truskawek i gesto wykładam na ciasto. Jedyna różn... Pokaż więcej

Od około 10 lat robie takie ciasto!! Nigdy sie nie zawiodlam!! Podstawa - to mnóstwo owoców. Nawet w środku zimy wyciągam z zamrażarki paczuszkę truskawek i gesto wykładam na ciasto. Jedyna różnica to: na owoce wykładam ubitą pianę z białek wymieszaną z wiórkami kokosowymi. PYCHA! Pozdrawiam smakoszy ciast owocowych!

Zgłoś 12.06.2004 Iwa

Pomocy stale mam problem z doborem rozmiarowo blaszki lub tortownicy SOS po czym to się poznaje jaką blaszkę zastosować! :-(

Zgłoś 26.06.2004 bb

właśnie je piekę tylko nie wiem ile czasu i w jakiej temperaturze

Zgłoś 02.07.2004 magda z sieradza

piecze się w 180 C ok. 40-45 min., żeby nie było mocno spieczone bo będzie gorzkie . Trzeba zobaczyć patykiem

Zgłoś 18.02.2005 Ali

właśnie je piekę a jak sie nie uda to marny los....

Zgłoś 24.05.2005 tolkmicko

właśnie upiekłam je z rabarbarem,ciekawe co wyjdzie.ogólnie bardzo prosty i fajny przepis,akurat kiedy masz ochotę na ciacho a nie masz siły kombinować co i z czym.pozdrawiam

Zgłoś 05.06.2005 beata

ciasto jest proste a zarazem smaczne!!!

Zgłoś 11.06.2005 amala

właśnie przeczytałam przepis z mamą i zabieramy się do pieczenia, pozdrawaim i trzymajcie kciuki

Zgłoś 11.06.2005 Basia

Troszke nie pelny ten przepis,ale dobrze,ze sa komentarze.Tam znalazlam brakujace informacje na temat tego ciasta.Biore sie do roboty.Mam nadzieje,ze sie uda.

Zgłoś 11.06.2005 lorelain

No , ciasto sie piecze, dałam brzoskwinie z puszki bo takowe owoce miałam pod ręką, jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy, napewno napisze:)

Zgłoś 18.06.2005 Tolkmicko

Upiekłam je już drugi raz tym razem z soczystymi wypestkowanymi czereśniami.Rewelka

Zgłoś 22.07.2005 kama

Jutro odwiedza mnie teściowa. Zgadnijcie, co zaserwuję?

Zgłoś 30.07.2005 Aga

Robię to ciasto i chciałabym zrobic z pianka kokosową. Tylko nie wiem czy piankę daje się od razu czy pod koniec pieczenia. Może mi ktoś doradzic???????

Zgłoś 02.08.2005 synthia

dzisiaj robiłam to ciasto jest bardzo dobre, lubię takie ciacha, ale zamiast cukru waniliowego dałam dwie kropelki olejku rumowego, sprubujcie a zobaczycie, że jest pyszne. Pozdro Kutno.

Zgłoś 19.08.2005 Krzyś

Piekę to ciacho od pewnego czasu dość regularnie. I pozwalam sobie zauważyć, że jest pychota!!!!. Faktycznie zawsze się udaje, a smakuje...... . Szkoda gadać. Piekłem z truskawami, teraz już dru... Pokaż więcej

Piekę to ciacho od pewnego czasu dość regularnie. I pozwalam sobie zauważyć, że jest pychota!!!!. Faktycznie zawsze się udaje, a smakuje...... . Szkoda gadać. Piekłem z truskawami, teraz już drugi raz z jagodami. W następnej kolejności będzie ze śliwami.

Ukłony dla autorki.

Zgłoś 29.08.2005 Karina

Upieklam to ciasto i rzeczywiscie wyszlo bardzo pyszne. Wszystkim bardzo smakowalo :) Nie dodalam jednak tyle maki jak w podanym przepisie, bo ciasto robilo sie bardzo geste. Jaka powinna byc pr... Pokaż więcej

Upieklam to ciasto i rzeczywiscie wyszlo bardzo pyszne. Wszystkim bardzo smakowalo :) Nie dodalam jednak tyle maki jak w podanym przepisie, bo ciasto robilo sie bardzo geste. Jaka powinna byc prawidlowa konsystencja ciasta przed wlaniem do formy? Musialam dodac dodatkowo jedno jajo i troche mleka, aby je troche rozrzadzic. Balam sie, ze sie nie uda ale wyszlo kapitalne. Jesli ktokolwiek mial podobny klopot prosze o porade! Goraco pozdrawiam :))))

Zgłoś 01.09.2005 bzikowa

Ciasto jest przepyszne!!!!!!!Poprostu superowe!!!!!Wszystkim smakuje BARDZO!!!!!!!!!!!!!:)))))))

Zgłoś 15.04.2006 ninka

To ciasto jest proste,pyszne piekę go bardzo często i zawsze się udaje,a co najważniejsze smakuje wszystkim polecam ciasteczko na okazję i bez niej również!!!

Zgłoś 18.07.2006 Kasia_gnr

Pyszne jest to ciasto!!!

Upiekłam pierwszy raz z jagodami i wyszło cudowne. Dziś piekę jedno z czereśniami, a drugie z bananami.

Na wierzch ciasta wykładam bitą śmeitanę i dekoruj... Pokaż więcej

Pyszne jest to ciasto!!!

Upiekłam pierwszy raz z jagodami i wyszło cudowne. Dziś piekę jedno z czereśniami, a drugie z bananami.

Na wierzch ciasta wykładam bitą śmeitanę i dekoruję owocami, które są w środu. Pychotka:)

Zgłoś 25.05.2006 Papusia

Ciasto w piekarniku ,zrobiłam z rabarbarem i kruszonką.Zobaczymy co wyjdzie.Pachnie pięknie!!

Zgłoś 26.05.2006 Sahi

Ciacho pyszne:) Nie mialam cukru waniliowego i w zamian dalam cukier cynamonowy - wyszlo smaczniutkie:) Robilam z rabarbarem i posypalam kruszonka.. mniam..

Zgłoś 30.05.2006 gabi

Witam.Czy zamrożone owoce przed pieczeniem trzeba rozmrozić,czy można ułożyć na cieście zamrożone za odpowiedzi z góry dziękuję.

Zgłoś 10.06.2006 ewa

do Klok: trochę kultury!!! A ciasto pyszne...właśnie zrobiłam z czeraśniami:)

Zgłoś 19.06.2006 nika

Ciasto pyszne, robie go od wielu lat:P ale staram sie mieszać owoce. np. Czereśnie truskawki i kiwi czy coś w tym stylu:P polecam ... Jest Pyyyyyyyyyyszne:P

Zgłoś 24.06.2006 Justyna25

ciasto pyszne cała rodzinka zachwycona jedyny minus tego ciasta- za szybko znika z talerza

Zgłoś 26.06.2006 luiza

własnie piekę z truskawkami i jagodami, na razie w piekarniku wyglada ładnie. mam nadzieje ze sie uda bo mam ochote na cos słodkiego......... jeszcze pół godz. potem napisze czy wyszło.

Zgłoś 26.06.2006 luiza

no i pyszne - udalo sie. pieklam 45minut w temp 180stopni, blacha 30x24, jest na prawde dobre, skosztowalam gorace bo nie mogłam sie doczekac - polecam.

Zgłoś 10.07.2006 Ula

Ja z bardzo podobnego przepisu robiłam niezawodną wspaniałą szarlotkę. Jeśli można z każdymi owocami, to już biegnę po nie i z całą pewnością wypróbuję. A ciasto faktycznie ZAWSZE wychodzi, i to... Pokaż więcej

Ja z bardzo podobnego przepisu robiłam niezawodną wspaniałą szarlotkę. Jeśli można z każdymi owocami, to już biegnę po nie i z całą pewnością wypróbuję. A ciasto faktycznie ZAWSZE wychodzi, i to jak!

Zgłoś 15.07.2006 Madziejka

Jest przepyszne. U mnie dziś była werjsa truskawkowo-borówkowa. Jutro z czereśniami :)

Zgłoś 19.07.2006 monika

Ciasto jest faktycznie smaczne. Z brzegu było "palce lizać" ale nie wiem dlaczego na środku wyszedł mi zakalec:(( Możliwe, że dałam za dużo owoców lub za krótko siedział w piekarniku. ... Pokaż więcej

Ciasto jest faktycznie smaczne. Z brzegu było "palce lizać" ale nie wiem dlaczego na środku wyszedł mi zakalec:(( Możliwe, że dałam za dużo owoców lub za krótko siedział w piekarniku. Teraz znowu piekę i mam nadzieję, że tym razem wyjdzie bez zastrzeżeń;)

Zgłoś 22.07.2006 kalunia2

Przepis jest rewelacyjny... Ciasto proste i pyszne!!!! Dzisiaj je upieklam, juz nie ma pol blaszki a to jeszcze nie koniec na dzisiaj:)

Zgłoś 28.07.2006 aga

Witam Pytanie moje to czy można zrobić to ciasto z jabłkami ,nie będzie za kwaśne ? Bardzo proszę o poradę w tej sprawie (moje pierwsze ciasto) Dziękuję

Zgłoś 31.07.2006 maxior

Tez bede zaraz robił zobaczymy jak bedzie..:)) co do tych jabłek tez mozna,zalezy jakie jabłka?zawsze mozna posypac cukrem pudrem.Aha ja jeszcze polewam ubitą pianą z białka z cukrem nadaje sie ... Pokaż więcej

Tez bede zaraz robił zobaczymy jak bedzie..:)) co do tych jabłek tez mozna,zalezy jakie jabłka?zawsze mozna posypac cukrem pudrem.Aha ja jeszcze polewam ubitą pianą z białka z cukrem nadaje sie do kazdych owocow:)

Zgłoś 04.08.2006 gosiaaa

moje ciasto w piekarniku, pół ze śliwkami i poł z jabłkami. Boje sie bo piec nie potrafię i kilka prób juz podejmowałam w zyciu i sie nie udawało;-(

Zgłoś 05.08.2006 gosiaaa

no moje ciasto wyszło - po raz pierwszy w zyciu NIEZAKALEC i powiem ze niczego sobie, ze sliwkami lepsze niż z jabłkami, moim zdaniem

Zgłoś 12.08.2006 Agat

ostatnio przepis na to ciasto stał się moim ulubionym. Za każdym razem wychodzi, szybko można je zrobić i zaspokoić głód ;) jest PYSSSZZZNNNEEE! mniammm mniaammm

Zgłoś 14.08.2006 mili

a piekarnik to ma byc nagrzany czy zimny i jaka duza ma byc blaszka prosze o wskazowki pozdrawiam

Zgłoś 16.08.2006 żyrąg

Przepis faktycznie łatwy. Szkoda, że autor nie odpowiedział na pytanie dotyczące np. owoców mrożonych - w jakiej postaci powinny się znaleść w cieście. Moje ciasto jest w piekarniku od godziny -... Pokaż więcej

Przepis faktycznie łatwy. Szkoda, że autor nie odpowiedział na pytanie dotyczące np. owoców mrożonych - w jakiej postaci powinny się znaleść w cieście. Moje ciasto jest w piekarniku od godziny - ale wciąż patyczek jest mokry???

Zgłoś 17.08.2006 Ryba

REWELACJA !!! Szczerze polecam. Często robie z porzeczkami wychodzi wyśmienicie. Porzeczki można posypać jeszcze wiórkami kokosowymi - fajny efekt. Na prawde bardzo dobry przepis

Zgłoś 22.08.2006 magda

Jak się robi krszonke???

Zgłoś 23.08.2006 Kris

Kruszonka: 10 dag cukru, 10 dag masła, 20 dag mąki.

Zgłoś 24.08.2006 kama

SUPER CIASTO! PROSTE, TANIE, SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU. POLECAM

Zgłoś 08.09.2006 martka

no, no tak chwalicie zaraz sprawdze czy sluszne :)

Zgłoś 16.09.2006 ciacho

Ciasto bardzo dobre, z mama dodajemy jeszcze troche( dwie lyeczki)octu. Dzis mialam za duza blaszke, wiec dorobilam druga porcje ciasta z kakao. Teraz czekamy az sie upiecze:))

Zgłoś 16.09.2006 izusia

ja włąśnie z moją rodzinką skonczylismy jeść superowo smaczne ciasto z twojego przepisu..........Mniam Mniam naprawdę bardzo dobrze smakuje

Zgłoś 23.09.2006 Sztruksikowa

Tak, ciasto naprawdę szybko się robi, praktycznie kilka minut i gotowe nie licząc pieczenia. Teraz "siedzi" w piekarniku, pachnie ładnie, zobaczymy po spróbowaniu jak smakuje. Napiszę ... Pokaż więcej

Tak, ciasto naprawdę szybko się robi, praktycznie kilka minut i gotowe nie licząc pieczenia. Teraz "siedzi" w piekarniku, pachnie ładnie, zobaczymy po spróbowaniu jak smakuje. Napiszę czy rzeczywiście takie dobre:):)

Zgłoś 23.09.2006 Sztruksikowa

Ciasto jest pycha. Rzeczywiście udane wylałam na dużą forme i było jego bardzo mało, więc myślałam, że wyjdzie niskie, ale wcale nie. Ciasto ładnie wyrosło w sam raz do tego piana z białek i wió... Pokaż więcej

Ciasto jest pycha. Rzeczywiście udane wylałam na dużą forme i było jego bardzo mało, więc myślałam, że wyjdzie niskie, ale wcale nie. Ciasto ładnie wyrosło w sam raz do tego piana z białek i wiórkami kokosowymi na wierzchu - pycha. Ja robiłam z jabłkami, posłodziłam je na wierzchu i posypałam cynamonem przed pieczeniem.

Zgłoś 26.09.2006 newtonjohn

Dziś pierwsze podejście...I mam kłopot, bo ciasto siedzi w piekarniku już dobrą godzinę a w środku cały czas kleista masa:( Na brzegach już upieczone, wszystko oki, tylko ten środek mnie martwi.... Pokaż więcej

Dziś pierwsze podejście...I mam kłopot, bo ciasto siedzi w piekarniku już dobrą godzinę a w środku cały czas kleista masa:( Na brzegach już upieczone, wszystko oki, tylko ten środek mnie martwi. Czytam komentarze i widzę, że wszelakie owoce się nadają, może jednak pomysł z winogronami nie był najlepszy...

Zgłoś 29.09.2006 ślązaczka

Ciasto naprawdę dobre-tanie, szybkie, proste . Ja zrobiłał ze śliwkami- mniam mniam-zapraszam przyjdzcie sprobować-Wodzisław Śl.....-hehe;))

Zgłoś 22.11.2006 ala

rewelacyjne ciasto ja zrobiłam z brzoskwiniami:)

pychota:)

Zgłoś 24.11.2006 robos

ciasto juz w piekarniku, pachnie ładnie i ładnie wygląda za 30 min wyciagam z piekarnika i dam znac jak wyszło, dodałem ananasy i banany i zamiast cukru waniliowego olejek śmietankowy ;)

Zgłoś 10.02.2007 catey

Juz sie piecze. Zerkam co chwilke przez szybke piekarnika z nadzieja ze smakuje tak jak wyglada.

Zgłoś 10.12.2006 Joaś

No dobra druknę sobie I spróbuję:)

Zgłoś 03.02.2007 ena

zaraz będę piekła myślę że się uda.za godzinę napisze więcej o tym jak smakuje

Zgłoś 04.01.2007 Ninka

Już dwa lata gości to ciasto na moim stole i jest pyszne!!Zawsze się udaje,a jakie proste i szybkie polecam i życzę smacznego!!!

Zgłoś 31.01.2007 dorota

czesc dziewczyny własnie sie zabieram sie do pieczenia tego ciasta.tylko mam pytanko czy cukier waniliowy to całe opakowanie?

Zgłoś 30.05.2007 nitka

te ciasto musi byc smaczne :>

mwahaha

Zgłoś 14.06.2007 świstak

Wszystko dobrze, tylko nikt nie powiedział tym biednym ludziom, którzy dodali mrożone owoce, czy winogrona, że wydzielają zbyt dużo wody, więc w środku będzie się robił zakalec....i jeszcze jedn... Pokaż więcej

Wszystko dobrze, tylko nikt nie powiedział tym biednym ludziom, którzy dodali mrożone owoce, czy winogrona, że wydzielają zbyt dużo wody, więc w środku będzie się robił zakalec....i jeszcze jedna ważna rzecz - ciasto musi być włożone do uprzednio nagrzanego piekarnika! To jest istotne

Zgłoś 17.06.2007 ewciaa

wlasnie zrobiłam ciacho z jagodami :D jak na razie siedzi w piekarniku, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) dodalam więcej mąki, bo wydawało mi się, że za tłuste będzie i zrobi sie zakalec, no i krus... Pokaż więcej

wlasnie zrobiłam ciacho z jagodami :D jak na razie siedzi w piekarniku, zobaczymy co z tego wyjdzie ;) dodalam więcej mąki, bo wydawało mi się, że za tłuste będzie i zrobi sie zakalec, no i kruszonkę zrobiłam z cukrem waniliowym, mam nadzieję, że będzie smakowac, pozdrawiam :)

Zgłoś 20.06.2007 AlexN

jak dlugo piec????

Zgłoś 23.06.2007 uop

ja upieklam i uwazam ze wcale nie jest smaczne, zwykle nieciekawe ciasto....

Zgłoś 28.06.2007 Renia

Moze mi ktos napisac jakies fajne przepisy na maja poczte ??? Prosze : renia92_01@o2.pl

Zgłoś 03.07.2007 sylka

hmmm ja dzis zamierzam robic to ciasto mam nadzieje ze wyjdzie mi bardzo dobre!!!

Zgłoś 05.07.2007 asia

ale jak jajka całe ubić? żółtko razem z białkiem od razu? czy najpierw jedno potem drugie i zmieszac? pomóżcie :)

Zgłoś 31.10.2007 zwiebelchen

Właśnie znalazłam ten przepis. Mój synek od jakiegoś czasu chce, żebyśmy upiekli razem jakieś CIASTO Z OWOCAMI, weszłam dziś w internet i oto mam. Będziemy je piekli, jak wróci ze szkoły - z oka... Pokaż więcej

Właśnie znalazłam ten przepis. Mój synek od jakiegoś czasu chce, żebyśmy upiekli razem jakieś CIASTO Z OWOCAMI, weszłam dziś w internet i oto mam. Będziemy je piekli, jak wróci ze szkoły - z okazji jego wczorajszych imienin i z okazji Halloween ;-))))

Zgłoś 16.01.2008 justa

Wlasnie zjadlam kawalek wersji z kiwi :)) pysia jak ktos lubi kwaskowy smaczek. Pieklam je ponad godzinke bo przez owoce trudno bylo wyczuc czy naprawde dopieczone.Dopieczone z tym ze bialko z k... Pokaż więcej

Wlasnie zjadlam kawalek wersji z kiwi :)) pysia jak ktos lubi kwaskowy smaczek. Pieklam je ponad godzinke bo przez owoce trudno bylo wyczuc czy naprawde dopieczone.Dopieczone z tym ze bialko z kokosem troche za bardzo sie spieklo,nastepnym razem wyjme wczesniej. uzylam tortownicy 23 cm i pasuje idealnie!

Zgłoś 03.07.2010 jagoda

Zrobiłam to ciasto z porzeczkami i kruszonką,rewelacja do kruszonki dodałam skórkę startą z pomarańczy.

Zgłoś 13.06.2008 marzen

Niebo w gębie. A jak pachną te truskawki... mniam

Zgłoś 12.06.2008 Mysteria89

Ja natomiast nie ubijaj od razu całych jajek, tylko najpierw ubijam pianę z samych białek, usztywniam cukrem dodaję zółtka i mąkę. Ciasto jest wtedy bardziej puszyste.

Zgłoś 12.06.2008 ewelina

ciasto jest super, upiekłam dzisiaj.Wyrosło i nie zrobił się zakalec chociaż dodałam dużo świeżych owoców.

Zgłoś 16.06.2008 Melania

Ja to ciasto jeszcze wykladam truskawkami na wieszchu po upieczeni i zalewm galaretka.Jest bardzo smaczne

Zgłoś 06.07.2008 kamira

Robię to ciasto od wielu lat i najlepiej smakuje mi z wiśniami. Żeby można było delektować sie nim i zimą przygotowuję drylowane wiśnie w sloikach. Wiśnie zalewam sokiem z wiśni zrobionym w soko... Pokaż więcej

Robię to ciasto od wielu lat i najlepiej smakuje mi z wiśniami. Żeby można było delektować sie nim i zimą przygotowuję drylowane wiśnie w sloikach. Wiśnie zalewam sokiem z wiśni zrobionym w sokowniku i wekuje. Tak przyechowywane wiśnie są jędrne i wspaniale nadają się do tego ciasta (po odsączeniu). Życzę wszystkim smacznego.

Zgłoś 03.08.2008 Ewa

Ciasto faktycznie pyszniutnkie i wyszlo bez problemu, ja wykorzystalam porzeczki i wisnie ze swojego ogrodu a po upieczeniu posmarowalam prawdziwa bita smietana, mniam, ciasta juz nie ma, a ja m... Pokaż więcej

Ciasto faktycznie pyszniutnkie i wyszlo bez problemu, ja wykorzystalam porzeczki i wisnie ze swojego ogrodu a po upieczeniu posmarowalam prawdziwa bita smietana, mniam, ciasta juz nie ma, a ja mam ochote je upiec raz jeszcze :)

Zgłoś 12.08.2008 dagi

właśnie robię to ciasto. Miałam w domu śliwki więc będzie z nimi.

Na wierzch dałam ubitą pianę z jajek i wiórki kokosowe. Do ciasta dodałam aromat rumowy. Pachnie wspaniale, zobaczymy ja ... Pokaż więcej

właśnie robię to ciasto. Miałam w domu śliwki więc będzie z nimi.

Na wierzch dałam ubitą pianę z jajek i wiórki kokosowe. Do ciasta dodałam aromat rumowy. Pachnie wspaniale, zobaczymy ja będzie smakowało. Ciasto zrobiłam w małej blaszce do drożdzowego. Wysmarowałam trochę na spodzie, położyłam jedną wartwę owoców, potem znowu ciasto i owoce...zostało mi trochę ciasta to zrobię z tego babeczki ;)

Zaraz będzie upieczone. Jak zjem to powiem czy dobre ;)

Zgłoś 21.08.2008 maria

Ciasto bardzo dobre, piekłam z czereśniami, truskawkami, a dzisiaj upiekę ze śliwkami.Pozdrawiam:)

Zgłoś 27.08.2008 KAJA84

Ja właśnie robię ten przepis.. tylko że mama mi podała 1 szk. mąki, 1 szk. cukru , 4 jaja, proszek do pieczenia, bez masła.. cukier puder i owoce.

Więc zrobiłam tak - prawie 2 szk. mąki ,... Pokaż więcej

Ja właśnie robię ten przepis.. tylko że mama mi podała 1 szk. mąki, 1 szk. cukru , 4 jaja, proszek do pieczenia, bez masła.. cukier puder i owoce.

Więc zrobiłam tak - prawie 2 szk. mąki , szk. cukru, 5 jajek , proszku 2 małe łyżeczki i 1/6 kawałka masła, no i cukier waniliowy tak na oko wsypałam ale nie cały..

Na małą blaszkę i owoce to jabłka i śliwki.. zobaczymy co mi z tego wyjdzie.. Mam jeszcze cukier puder do posypania..

Czekam - jeszcze 25 min.

Zgłoś 27.08.2008 KAJA84

A aaa ja też ubiłam pianę osobno i żółtka z cukrem osobno - powinno być bardziej puszyste

Zgłoś 28.08.2008 ania

Wlasnie wylaczylam piekarnik:) Pachnie na pol miasta :) Maz zasliniony po kolana :lol:

Zgłoś 28.08.2008 ania

ok :) Wyszlo wspaniale :) Wieeeeelkie!!! Robilam z jagodami i malinami. Ja wrog kuchni nr 1 upieklam ciachoooooo!!!!! No dumna jestem :)) Jutro troche zawioze mamie...a co? :)) A jak pachnieeee.... Pokaż więcej

ok :) Wyszlo wspaniale :) Wieeeeelkie!!! Robilam z jagodami i malinami. Ja wrog kuchni nr 1 upieklam ciachoooooo!!!!! No dumna jestem :)) Jutro troche zawioze mamie...a co? :)) A jak pachnieeee...dzieki za przepis :)

Zgłoś 02.10.2009 ania kutno

Ciasto pyszne,robiłam ze śliwkami z kompotu,wszystko jak w przepisie tylko zanim wyłozyłam na ciasto śliwki posypałam wierzch ciasta bułka tartą-to jest rada dla osób,którym wychodzi zakalec,sma... Pokaż więcej

Ciasto pyszne,robiłam ze śliwkami z kompotu,wszystko jak w przepisie tylko zanim wyłozyłam na ciasto śliwki posypałam wierzch ciasta bułka tartą-to jest rada dla osób,którym wychodzi zakalec,smacznego :)

Zgłoś 13.09.2009 Kosa

Bardzo dobry,prosty i szybki do przygotowania przepis.Ciasto bardzo dobre.

Pozdrawiam.

Zgłoś 31.07.2009 Iza

Ciasto pyszne.Teściowa wzięła przepis, a to już o czymś świadczy.

Zgłoś 19.07.2009 klaudia

ja to ciasto robie z nektatynkami ale mi nie wyszlo

Zgłoś 13.08.2009 pati

niestety pieke juz 3 raz wszystko wedlug [przeoisu i mi nie wyszedl w srodku jakis niedopieczony a trzymalam go dluzej nawet niz 40 min nie mam pojecia wlozylam na wierzch sliwki chyba nie mam r... Pokaż więcej

niestety pieke juz 3 raz wszystko wedlug [przeoisu i mi nie wyszedl w srodku jakis niedopieczony a trzymalam go dluzej nawet niz 40 min nie mam pojecia wlozylam na wierzch sliwki chyba nie mam reki do ciast

Zgłoś 13.08.2009 ewa87

a mi nie wyszlo:( znaczy jest pyszne dobre i wogole, ale uzylam malin i sie wszystki zapadly, na samo dno ciasta, choc zamiar byl aby byly na czubeczku. meczylam sie w ulozenie ladnego wzorku i ... Pokaż więcej

a mi nie wyszlo:( znaczy jest pyszne dobre i wogole, ale uzylam malin i sie wszystki zapadly, na samo dno ciasta, choc zamiar byl aby byly na czubeczku. meczylam sie w ulozenie ladnego wzorku i wszystko siup na dol. co moglam zrobic zle?

Zgłoś 15.08.2009 pati

Właśnie wyciągnełam z piekarnika.wyglada ładnie.Ja robiłam je z jagodami,tylko na wierzch dodałam kruszonkę.Ciekawe czy tak bedzie smakować jak wygląda.:)

Zgłoś 12.08.2009 Kadasha

Ja zrobiłam z brzoskwiniami ^^ A na wierzch dałam ubitą pianę z białek :)

Dopiero co wstawiłam do piekarnika więc na efekt trzeba będzie jeszcze poczekać -,- Mam nadzieję, że się uda! ;)<... Pokaż więcej

Ja zrobiłam z brzoskwiniami ^^ A na wierzch dałam ubitą pianę z białek :)

Dopiero co wstawiłam do piekarnika więc na efekt trzeba będzie jeszcze poczekać -,- Mam nadzieję, że się uda! ;)

Zgłoś 30.05.2011 aga

właśnie je zrobiłam z czereśniami, zobaczymy jakie wyjdzie, mam nadzieje że nie zakalec

Zgłoś 02.05.2010 bogna

znalazłam w lodówce truskawki,jagody i śliwki mam zamiar upiec ciacho dla synka myślę że pomieszam owoce,wyjdzie lepsze mam nadzieję,zaraz się przekonam,trochę się obawiam ponieważ nigdy nie uży... Pokaż więcej

znalazłam w lodówce truskawki,jagody i śliwki mam zamiar upiec ciacho dla synka myślę że pomieszam owoce,wyjdzie lepsze mam nadzieję,zaraz się przekonam,trochę się obawiam ponieważ nigdy nie używałam do tego celu mrożonek.no to do dzieła!

Zgłoś 04.05.2010 Ansherai

Pyszne:) Wszystko ładnie wyszło:) Dziękuję za przepis:) I polecam, bo warto:)

Zgłoś 07.05.2010 skulinka

Pyszne ,proste i szybkie ciasto!!Robilam juz kilka razy.Dzieki za przepis

Zgłoś 08.06.2010 beata

wlasnie sie upieklo :) a jak pachnie mniam mniam. ja upieklam z truskawkami ale rewelacja.. polecam

Zgłoś 15.06.2010 torisa

Mam pytanie do osob, które robią to ciasto z pianą ubitą z białek z dodatkiem wiórek kokosowych. Czy polewacie owoce tą pianą od razu czy dopiero po jakimś czasie pieczenia ciasta?

Chcę wy... Pokaż więcej

Mam pytanie do osob, które robią to ciasto z pianą ubitą z białek z dodatkiem wiórek kokosowych. Czy polewacie owoce tą pianą od razu czy dopiero po jakimś czasie pieczenia ciasta?

Chcę wyprobować ten przepis skoro jest tak bardzo chwalony, ale nie mam w tym zbyt dużego doświadczenia.

Z góry dziekuje za rady i odpowiedź!

Zgłoś 22.06.2010 imag123

Ciasto zrobiłam z pianą z białek i kompletna katastrofa beza się spiekła

a ciasto w środku surowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Nie sluchajcie głupot i posypcie poprostu kruszonką ... Pokaż więcej

Ciasto zrobiłam z pianą z białek i kompletna katastrofa beza się spiekła

a ciasto w środku surowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Nie sluchajcie głupot i posypcie poprostu kruszonką albo cukrem pudrem

to są złośliwe baby co tylko podpuszczają do głupot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 05.07.2010 Justi

Ciakawe jak mi wyjdzie...mam malo czasu i ochote na ciasto ;)

Zgłoś 20.08.2010 marinata

Prosze o pilną informację jakiej wielkości ma byc blacha do pieczenia tego ciasta.

Zgłoś 20.12.2011 zielona

Dziewczyny a Ile ma się piec to ciasto i w jakiej temperaturze? a mogę wymieszać owoce? plis o odpowiedź....

Zgłoś 04.05.2012 syla

Jem gorące pyszne i szybkie piekłam z mrożonymi truskawkami i owocami z kompotu i nic złego się nie stało ok żadna zupa jak ktoś tam napisał tylko z umiarem mrożonych a więcej z kompotu z dodatk... Pokaż więcej

Jem gorące pyszne i szybkie piekłam z mrożonymi truskawkami i owocami z kompotu i nic złego się nie stało ok żadna zupa jak ktoś tam napisał tylko z umiarem mrożonych a więcej z kompotu z dodatkiem kruszonki palce lizać pozdrawiam

Zgłoś 25.04.2012 agatak

Super przepis.Zrobilam z jablkami z cynamonem na to nalozylam ubite bialka z wiorkami kokosowmi i kruszonke.Pycha!!!