Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Comber pycha

Tekst i foto Skwareczka 23-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-20 złprosty80-90 min.bardzo wysoka

Składniki:

3/4 kostki masła o temp. pokojowej, 100g cukru (1/3 szklanki),szklanka mąki, 4 duże lub 5 małych jaj, 2 budynie czekoladowe, 2 łyżki proszku do pieczenia, zapach waniliowy, 2 tabliczki czekolady ( jedna może być mleczna druga gorzka jak kto woli), 3 duże łyżki oleju, 3 duże jabłka, 150 g grubo posiekanych orzechów włoskich, 100 g rodzynek, migdały do posypania.

Jak przyrządzić:

Do miksera na wolnym programie należy dodać masło, cukier oraz jajka, następnie dodać mąkę oraz 2 budynie,1 czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej, proszek do pieczenia troszkę zapachu oraz łyżki oleju. Po dokładnym połączeniu się ciasta dodać jabłka posiekane w kostkę (średnia kostka), orzechy, rodzynki.

Jak podawać?

Z kuwerturą czekoladową oraz z posiekanymi w słupki migdały.

Uwagi:

Polewa to rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada. Zanim zastygnie ciasto warto posypać pokrojonymi w słupki migdałami. Proszę się nie przestraszyć bo ciasto będzie bardzo gęste oraz wyrośnie bardzo duże, ale za to jakie smaczne. Życzę smacznego. Jeśli będą jakieś niejasności proszę pisać. Pozdrawiam

Czas przygotowania:

Ciasto ze względu na bardzo gęstą konsystencje piecze się dość długo. Z wierzchu może się wydawać upieczona ale należy nabić ciasto i zobaczyć czy patyczek będzie z płynnym ciastem. Może się wahać 10 minut w każdą stronę/;p też sporo zależy od piekar
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.12.2010 mariajag

Okropnie mnie korci żeby upiec to pycho. Czy potrzeba aż 2 łyżki proszku do pieczenia ? Może łyżeczki?