Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Con carne z...

Tekst i foto Room 20-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
zależy ile dasz składników? złprosty30 min.umiarkowana

Składniki:

- mięso mielone,
- papryka świeża,
- czosnek,
- cebula,
- fasola czerwona z puszki,
- przyprawy: chili, paryka słodka, ostra,
- pomidory z puszki lub świeże.

Jak przyrządzić:


Mięso mielone usmażyć, następnie pomidory poddusić (sparzyć i obrać ze skórek, jeśli są świeże), czosnek przedusić przez praskę i z cebulą pokrajaną w kostkę podsmażyć na patelni. Paprykę dodać do pomidorów i chwilę jeszcze poddusić. Następnie wszystko do jednego garnka, dolać trochę wody i dusić na wolnym ogniu. Potem dodać odcedzoną fasolę. Podgotować, na koniec doprawić wg smaku. Podawać z chlebkiem. Smacznego!

Potrzebne przybory:


Są w każdej kuchni, no prawie.

Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Jeśli masz 18 lat - popij piwem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.08.2005 fajny pomysl

z.........?

innymi slowy "Z miesem z........."

Zgłoś 14.10.2011 Cassie

Con carne to po hiszpansku "z miesem"... ale w Polsce sie przyjelo jako zwrot chili con carne i widzialam nawet ze przyprawy tak nazwali hehe :P

Zgłoś 13.10.2007 pinia

podawać nie z chlebkiem tylko z ryżem, a najlepiej to jeszcze zawinac te chili z mięsem w naleśniki i polać smietanką z wgniecionym czosnkiem ;)