Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Coś o delikatnym i oryginalnym smaku

Tekst i foto blog.tenbit.pl/Asia_Tornado_szaleje 21-01-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5-76 złprosty20 min.1000 kcal

Składniki:

- 30 dag pieczarek,
- ok. 25 dag fasolki szparagowej,
- mała cebula,
- 2-3 torebki ryżu,
- olej do smażenia,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Pieczarki należy pokroić w paseczki i smażyć na małej ilości oleju, aż zmiękną.

W tym czasie zagotować ryż, odcedzić go i włożyć do naczynia, w którym będzie sałatka (najlepiej miskę).

Fasolkę także ugotować (najlepiej mrożoną, mniej obierania ;) z włókienek) i odcedzić. Oskrobać cebulę i pokroić ją bardzo drobno. Połączyć wszystko z ryżem i wymieszać.

Finito!

Potrzebne przybory:

Miska, 2 garczki do gotowania, łyżka do wymieszania i patelnia do smażenia.

Jak podawać?

Z chlebem, jako przystawkę, samą, jako kolacja lub przekąska.

SAMI WIECIE CO Z NIĄ ZROBIĆ - ZJEŚĆ! :)

Uwagi:

Pamiętajcie o posoleniu wody, w której gotujecie fasolkę i ryż! A także nie przeszadzajmy z solą,ponieważ w tej potrawie grać będzie ona małoznaczną rolę, można dodać do tego ugotowanego ziemniaka, lecz nie trzeba.


ŻYCZĘ SMACZNEGO!


(p.s w tym dizale jest jeszcze 1 mój przepis odnośnie "sałatki z soją w 5 min!" Życzę smacznego)

Czas przygotowania:

Ryż, jak wiadomo z instrukcji na opakowaniu gotujemy 15-20 min.Fasolkę także w tym przedizale, moze jedynie pieczarki smaży się trochę dłużej, ale w tej kwestii zbytio się moim odczuciem nie sugerujcie :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.11.2004 kliwia1961

SAŁATKA BARDZO DOBRA I SZYBKA W PRZYZADZENIU WARTA POLECENIA --PA CAŁUSY

Zgłoś 29.06.2005 Iwi

Dla mnie super, wśród znajomych zdania były podzielone.

Zgłoś 27.07.2006 Ewa

Ale to bez zadnego sosu?