Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Coś ostrego do piwa

Tekst i foto aguś 23-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6-8 złprosty10 min.?

Składniki:

Majonez (dobry Babuni) - około 5 łyżek, 4 lub 5 ząbków czosnku, ser (dobry gouda), krakersy.

Jak przyrządzić:

Do majonezu dodajemy ser pokrojony w kostkę i przeciśnięty przez wyciskarkę do czosnku, aby był dobrze zmielony. Następnie dodajemy czosnek także przeciśnięty. Razem mieszamy - wychodzi dip. Podajemy go z krakersami, każdy nabiera łyżeczką.

Potrzebne przybory:

wyciskarka do czosnku

Uwagi:

Bardzo dobre do piwa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.05.2007 misio

błe, nie każdy piwosz jest synem Izaaka;)

Zgłoś 20.06.2007 Vanilla

A mnie przepis intryguje:) I uważam, że każdy (nie tylko piwosz), kto wchodzi na stronę o tematyce kulinarnej powinien być gotów na próbowanie nowych smaków.

Zgłoś 18.11.2008 kama

a ja proponuję coś podobnego a innego zarazem. potrzebujemy 1 dużej standartowej śmietany kwaśnej, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz i 3-4 ząbki czosnku. czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z... Pokaż więcej

a ja proponuję coś podobnego a innego zarazem. potrzebujemy 1 dużej standartowej śmietany kwaśnej, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz i 3-4 ząbki czosnku. czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z resztą składników. mieszkamy i wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinkę, żeby się schłodziło, bo wtedy dip jest najlepszy:) PYCHA z krakersami i pieczywkiem czosnkowym.

Zgłoś 07.11.2008 Renata

Pyszne. Dzieki za pomysl