Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Crostini al tono

Tekst i foto Sekret 10-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 średnia czerwona cebula, 5 łodyg selera, 6 łyżek majonezu, tosty, masło.

Jak przyrządzić:

Posiekać drobno cebulę i łodygi selera. Odsączyć tuńczyka i wszystko razem wymieszać, dodając majonez. Posmarować ciepłe tosty masłem, a następnie pastą. Smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, deska, łyżka i miska

Jak podawać?

Najlepiej z tostami, ale też świetnie smakuje z bułką posmarowaną masłem i z pieczywem czosnkowym.

Uwagi:

Najlepsze jest po 2 godzinach.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.06.2011 ikra

Dodaję jeszcze posiekaną zieloną pietruszkę. Rewelacyjnie smakuje na listkach cykorii. Polecam !