Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cukinia a la szparagi

Tekst i foto renata 30-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

cukinia, masło, bułka tarta

Jak przyrządzić:

Cukinię obrać ze skórki, pokroić w cienkie paski grubości ok. 1-2 cm, ugotować na parze. Położyć na talerzu, lekko posolić i polać masełkiem ze zrumienioną bułką tartą (masło roztopić, wsypać bułkę i lekko przyrumienić na złoty kolor). Smacznego - lepsze od szparagów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.07.2006 alibabka

dobry pomysł,dobre jedzonko.Polecam

Zgłoś 06.08.2006 mała mi

To jest bardzo smaczne. Nigdy bym nie pomyślała, że z cukini można zrobić coś tak bardzo dobrego. Dzięki za przepis. :))

Zgłoś 01.09.2006 arturo

Smakuje jak trawa ....

Zgłoś 02.10.2006 KRN

Ciekawy pomysl. Znajac cukinie i jej smak, mozna sie bylo spodziweac podobnego efektu. Sam jednak na niego nie wpadlem. Dzieki temu mozna cieszyc sie 'szparagowym' smakiem nie tylko wc... Pokaż więcej

Ciekawy pomysl. Znajac cukinie i jej smak, mozna sie bylo spodziweac podobnego efektu. Sam jednak na niego nie wpadlem. Dzieki temu mozna cieszyc sie 'szparagowym' smakiem nie tylko wczesnym latem.