Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cukinia nadziewana kurczakiem

Tekst i foto Paulina 25-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprosty40 min.średnia

Składniki:

4 cukinie, 3 podwójne filety z kurczaka bądź z indyka, przyprawy sól, pieprz, zioła (do smaku) cebula, jabłko kwaśne, marchewka, kalafior, czosnek, ser żółty

Jak przyrządzić:

Cukinie przekroić na pół, usunąć ziarna, ugotować kurczaka, warzywa na parze, pokroić wszystko na drobną kostkę, doprawić i nałożyć na cukinię, położyć na to wszystko plaster sera żółtego.

Potrzebne przybory:

parowar, jeśli się takowy posiada

Jak podawać?

Podajemy z surówkami, buraczkami, ryż z kurkumą, kompot.

Uwagi:

Podawać z surówkami, buraczkami, mizerią.

Czas przygotowania:

Można zamiast warzyw do kurczaka dodać ananasy z puszki, brzoskwinie, doprawić na słodko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.05.2006 iga

I co dalej zrobić z tą nafaszerowaną cukinią? Zapiec ją w piekarniku, udusić?

Zgłoś 07.08.2010 adzik

Dla mnie ten przepis to jakaś ściema. Na ile osób to niby wychodzi? 4 cukinie? 3 podwójne filety z indyka??! więcej precyzji w podawanym przepisie poproszę.