Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cukinia nadziewana mięsem mielonym

Tekst i foto agata ł. 08-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
420 złprosty80 min.?

Składniki:

duża cukinia,
1 kg mięsa mielonego,
papryka,
marchewka,
cebulka,
jajko,
przyprawy

Jak przyrządzić:

Cukinię przekroić na dwie części (wzdłuż). Mięso mielone przygotować jak na kotlety. Marchewkę, paprykę i cebulkę pokroić na kawałki. Wydrążyć środki z cukinii (tylko to z pestkami), napełnić mięsem, a na to położyć pokrojone warzywa. Wszystko posypać przyprawami (może być tylko vegeta, sól i pieprz). Piec w piekarniku, aż mięso będzie upieczone, ok. godziny.

Jak podawać?

Na ciepło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.08.2006 isabel

ja to jeszcze dodatkowo posypuje tartym żółtym serem i jest świetne ale to tylko kwestia gustu pozdrawiam

Zgłoś 06.10.2006 mony

a ja oprocz ww dodaję jeszcze:

ryż,

koper

czosnek

pieczarki

piszne

:-)

Zgłoś 13.12.2008 iwona

pycha

Zgłoś 06.08.2008 Rud@

A ja na dodatek jeszcze bazylię, curry i czosnek dodaję. Oprócz tego, co 5-10 minut podlewam farsz bulionem z odrobiną czerwonego wina lub

vegeta tylko zabija smak...trzeba łączyć przyp... Pokaż więcej

A ja na dodatek jeszcze bazylię, curry i czosnek dodaję. Oprócz tego, co 5-10 minut podlewam farsz bulionem z odrobiną czerwonego wina lub

vegeta tylko zabija smak...trzeba łączyć przyprawy we własny, odpowiedni dla danej potrawy bukiet smaku.

pozdrawiam

Zgłoś 06.08.2008 Rud@

(...) lub w wersji bałkańskiej mojego szefa:) odrobiną Rakiji!! ale to wersja Hardcore raczej:D