Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cukinia z kielbasą i serem

Tekst i foto Rysiek 05-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.niska

Składniki:


80 dag cukinii, 1 łyżeczka soli, 2 ząbki czosnku, 1/8 l zielonej oliwy z oliwek, 1/8 l soku pomidorowego, 1/2 lyżeczki czarnego pieprzu, 10 dag kielbasy, 10 dag sera edamskiego.

Jak przyrządzić:


Cukinię pokroić ukośnie w plasterki grubości 2 cm. Plastry ułożyć jeden obok drugiego na papierowej serwetce, posolić i odstawić na 30 minut do odleżenia. Obrany czosnek posolić i rozgnieść. Cukinię osuszyć. Rozgrzać 2 lyżki oliwy, obsmażyć na niej cukinię i przelożyć na papierową serwetkę. Na patelnię wylać resztę oliwy, wymieszać z sokiem pomidorowym, czosnkiem i pieprzem, następnie dodać cukinię, wymieszać i odstawić do schlodzenia do następnego dnia. Cukinię następnego dnia podgrzać, dodać plasterki kielbasy i starty ser. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Cukinia pozostawiona na drugi dzień jest smaczniejsza.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.01.2006 Martana

Drogi Rysiu a czy nie warto przypomniec sobie i czytelnikom, ze cukinie warto obrac a nawet jak nie to przynajmniej wyjac pestki?

Zgłoś 01.02.2006 Dorcia62

kto to widzial cukinie obierac?

Zgłoś 26.02.2006 Martana

Dorciu, obierz cieniutko raz, wyjmij pestki i dopiero wtedy pogadamy co lepiej smakuje - twoja w calosci z pestkami czy sam miazsz bez pestek i skory, ktora pod wplywem obrobki termicznej gorzkn... Pokaż więcej

Dorciu, obierz cieniutko raz, wyjmij pestki i dopiero wtedy pogadamy co lepiej smakuje - twoja w calosci z pestkami czy sam miazsz bez pestek i skory, ktora pod wplywem obrobki termicznej gorzknieje i staje sie twardawa.

Zgłoś 07.08.2006 lulu81

hehe, jakie Ty cukinie jadasz?? młode, małe cukinie mają pyszną skurkę, która staje się miękka po przyżądzeniu i nie posiadają pestek. Spróbuj takiej i pogadamy. Oczywiście, że z tych starych, w... Pokaż więcej

hehe, jakie Ty cukinie jadasz?? młode, małe cukinie mają pyszną skurkę, która staje się miękka po przyżądzeniu i nie posiadają pestek. Spróbuj takiej i pogadamy. Oczywiście, że z tych starych, wielkich trzeba zdejmować skurkę i wyciągać pestki, ale kto by się z tym męczył :)

Zgłoś 20.01.2013 gość

znam taki przepisik Uluś tyltko w mojej Rodzince nazywa się go kotecikami z cukinii ale, że zostało pf3ł kabaczka będzie może dzisiaj na obiadek bo szybko ! Dzięki za przepisik :* poz... Pokaż więcej

znam taki przepisik Uluś tyltko w mojej Rodzince nazywa się go kotecikami z cukinii ale, że zostało pf3ł kabaczka będzie może dzisiaj na obiadek bo szybko ! Dzięki za przepisik :* pozdrawiam

Zgłoś 20.01.2013 gość

No, ale ja myślałem, że to nie jest koniecznie twf3j całkiem atruoski pomysł. Oczywiście nikogo nie posądzam o plagiat, ale może gdzieś tam jest jakaś Ala, co to robi cukiniowe placki.

... Pokaż więcej

No, ale ja myślałem, że to nie jest koniecznie twf3j całkiem atruoski pomysł. Oczywiście nikogo nie posądzam o plagiat, ale może gdzieś tam jest jakaś Ala, co to robi cukiniowe placki.

Zgłoś 21.01.2013 gość

5U9tGM <a href="http://fepeablgahfp.com/">fepeablgahfp</a>

Zgłoś 22.01.2013 gość

4dFgXW , [url=http://maxapyubrrre.com/]maxapyubrrre[/url], [link=http://ssoiqgwjuunc.com/]ssoiqgwjuunc[/link], http://vtkntnmngqyb.com/

Zgłoś 22.01.2013 gość

V33oVt <a href="http://yaujkyxxpvpt.com/">yaujkyxxpvpt</a>