Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Curry po indyjsku

Tekst i foto alruna 12-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6 złprosty20 min.?

Składniki:

jogurt naturalny,
maka pszenna,
jajka lub ziemniaki,
cebula,
przyprawy: kminek, kolendra, korzen imbiru, curry, chili, sol, czarny pieprz, cukier

Jak przyrządzić:

Rozgrzac olej, wrzucic kminek i kolendre. Dodac pokrajana cebule i imbir, lekko oszklic. Jogurt wymieszac z lyzka maki i sola, wylac na zeszklona cebule z imbirem. Dodac przyprawe curry, chili, czarny pieprz troche cukru do smaku i mieszac. Na koniec dodac ugotowane jajka pokrojone w cwiartki lub polowki badz wczesniej ugotowane ziemniaczki.

Jak podawać?

W glebokim talerzu, jesli spozywamy curry z jajkiem podac chleb, jesli z ziemniaczkami - bez chlaba.

Uwagi:

Proste, smaczne, dla wszystkich ktorzy lubia ostre potrawy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.03.2008 kiwi

Bardzo fajny przepis - zawsze dodawałam do curry tłustą smietanę a teraz proszę już wiem jak na jogurciku zrobić.

Darowałam sobie tylko imbir bo świństwa nie cierpię.

pozdrawiam ;)... Pokaż więcej

Bardzo fajny przepis - zawsze dodawałam do curry tłustą smietanę a teraz proszę już wiem jak na jogurciku zrobić.

Darowałam sobie tylko imbir bo świństwa nie cierpię.

pozdrawiam ;)