Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Curry wołowe po indonezyjsku

Tekst i foto MIRKA 16-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30min min.?

Składniki:

1/2 kg wolowiny,
pol szklanki wody,
50 g wiorkow kokosowych,
4 cebule,
4 zabki czosnku,
1-2 lyzki kminu rzymskiego,
1-2 lyzki proszku chilli,
1 lyzka cynamonu,
1 lyzka kolendry w proszku,
sol,
olej z orzeszkow ziemnych.

Jak przyrządzić:

Mieso pokroic w cienkie paseczki.
Cebule obrac i pokroic w paski.
Czosnek drobno posiekac.
Rozgrzac olej w woku lub wysokim garnku do wysokiej temperatury, dodac cebule i czosnek i smazyc na zolto zloty kolor, dodac wiorki kokosowe i smazyc do zmiany koloru, dodac mieso i przyprawy i zalac woda, gotowac na wolnym ogniu az mieso bedzie kruche, doprawic do smaku.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Podawac z ryzem.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.06.2013 gość

Nothing I could say would give you undue cdeirt for this story.