Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cynamonówka

Tekst i foto Bic_miszcz 05-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?-prosty3 min.-

Składniki:

Żubrówka, świeże jabłka, cynamon, lód.

Jak przyrządzić:

Jabłka pokroić w ósemki bądź nawet drobniej. Do shakera włożyć lód, jabłka (ja daję dużo, tyle, ile się zmieści), cynamon (szczypta na jeden planowany kieliszek trunku) i żubrówkę. Miksować w shakerze przez około pół minuty (im dłużej mieszamy, tym bardziej rozwodniony drink). Natychmiast rozlać do kieliszków, tak by się nie rozwodniło od lodu. Pić, póki zimne. Smacznego.

Potrzebne przybory:

shaker, kieliszek, nóż

Jak podawać?

W kieliszkach bądź też w szklankach typu short (jak do whisky), wtedy z lodem.

Uwagi:

Uważam to za dobry drink, którego nie należy zapijać (po to właśnie lód w shakerze). Bardzo przyjemnie się cynamonówkę pije ze szklanki, z lodem. Polecam i mam nadzieję, że mój patent się spodoba!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.