Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cytrynowa panga

Tekst i foto Joasia 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.średnia

Składniki:

duże filety z pangi, kilka plastrów cytryny (ze skórką), kilka gałązek kopru, ulubione zioła, odrobina oliwy z oliwek

Jak przyrządzić:

Należy natrzeć oliwą i obsypać ziołami filety rybne, na wierzch ułozyć po dwa plastry cytryny i po gałązce świeżego kopru. Następnie złożyć filety na pół i w tej postaci włożyć je do parowaru. Już po kilkunastu minutach, kiedy ryba jest miękka (pandze długo nie trzeba), można cieszyć się cudownym zapachem kopru, ziół i cytryny oraz delektować się soczystym, smacznym i zdrowym mięsem rybnym.

Jak podawać?

Jeśli filety są naprawdę duże, można je podawać same. Jeśli nie są za duże, można je podawać z ulubionymi warzywami gotowanymi na parze.

Czas przygotowania:

Czas gotowania jest zależny od grubości filetów: im grubsze, tym dłużej, ale nie dłużej niż 25 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.11.2007 sacio

HAHAHAHAHAAH