Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cytrynówka

Tekst i foto IWA 05-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
0,5 l? złprosty5 min.?

Składniki:

0,25 l spirytusu 90%, 0,25 l wody niegazowanej lub przegotowanej, 1 średnia cytryna, 2 łyżki miodu

Jak przyrządzić:

Miód rozpuścić w wodzie, dodać wyciśnięty sok z cytryny przecedzony przez gazę, połączyć ze spirytusem. Przegryza się około 2 dni i jest gotowa do spożycia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.11.2006 Joanna

A jaki to ma być miód (akacjowy czy inny)?

Zgłoś 03.12.2006 IWA

rodzaj miodu nie ma znaczenia

Zgłoś 17.04.2007 Kazik

A może być miód lipny czy lepiej wielokwiatowy ?