Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czas na szparagi

Tekst i foto Jolanta 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5? złśredni30 min.wysoka

Składniki:

1 słoiczek szparagów (ok. 10 szt.), 10 szt. tradycyjnie usmażonych naleśników, 10 plastrów szynki, 10 plastrów żółtego sera, 1 serek topiony kremowy, Masmix do smażenia, 2 łyżki mąki, vegeta do smaku.

Jak przyrządzić:

Osączyć szparagi z soku, ale go nie wylewać, bo będzie stanowił bazę do sosu. Na każdy naleśnik plaster szynki, plaster sera i 1 szparag, zrolować jak tradycyjny naleśnik i tak samo z kolejnymi. Powstałe ruloniki podsmażyć na tłuszczu. Sok ze szparagów przelać do rondelka, dodać serek, mąkę i vegetę do smaku. Ciągle mieszając, zagotować, powstałym sosem polać usmażone szparagowe naleśniki. Polecam - naprawdę pyszne na wyjątkową kolację z lampką białego wina.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.