Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czekolada na gorąco

Tekst i foto Zabqa 15-07-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4ok. 2-3 złprosty10 min.ok. 470/100g

Składniki:

1 szklanka cukru,
pół szklanka mleka,
pełna łyżka kakao,
ok. 1/8 kostki margaryny,
mleko w proszku (ok. pół szklanki, wg uznania).

Jak przyrządzić:

Zagotować mleko z cukrem, dodać kakao i margarynę. Zamieszać aż powstanie jednolita konsystencja. Zdjąć z gazu, po 5 minutach dodać mleko w proszku, przelać do miniaturowych filiżanek.

Jak podawać?

W miniaturowych filiżankach z biszkoptami.

Uwagi:

Nie polecam dużych ilości bo jest to niebywale słodkie. Do mnie ustawiają się wszyscy znajomi po tą gęstą czekoladę;))
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.08.2008 amatorka,

Mmm ja też robię w podobny sposób i jest pysza ale rzeczywiście bardzo słodka... mimo to polecam.!