Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Czekolada

Tekst i foto zuzia 08-09-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-16 złprosty20 min.-

Składniki:

1 mleko w proszku, 1 szklanka wody (200-250), 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, 2 łyżeczki kakao.

Jak przyrządzić:

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i cukier, na małym ogniu te składniki gotujemy mieszając, jak się rozpuszczą, zdejmujemy z ognia i studzimy. Jak jest już takie letnie, dodajemy mleko i kakao i całość miksujemy mikserem aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Wylewamy na foremkę i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Potrzebne przybory:

Mikser, garnek i blaszka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.09.2009 studenciak-kot,

Yyy ale po co skoro czekolade mozna tańszym kosztem kupic w sklepie?Wiadomo, że mleko w proszku drogie, no chyba, że taka domowa czekolada, ma jakiś nieziemski smak

Zgłoś 20.12.2009 poznanianka

ehhhh....czekolada w sklepie....ja do dzis mam w ustach smak czekolady robionej przez babcie 20 lat temu bo innych czekolad wtedy nie było!!!i uwierz ze żadna dzisiejsza czekolada w sklepie nie ... Pokaż więcej

ehhhh....czekolada w sklepie....ja do dzis mam w ustach smak czekolady robionej przez babcie 20 lat temu bo innych czekolad wtedy nie było!!!i uwierz ze żadna dzisiejsza czekolada w sklepie nie ma takiego smaku jak tamta sprzed 20 lat :-(