Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czerwona pasta

Tekst i foto czarna 01-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- 3 duże marchewki surowe,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 15-20 dkg sera żółtego,
- 3-4 ząbki czosnku,
- majonez,
- sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Surową marchewkę, jajka, ser żółty, czosnek ścieramy na tarce (cieniutkie oczka), dokładamy majonez i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ilość czosnku zależy od waszych gustów, można dodać go więcej lub mniej - jak kto woli.

Smarować pieczywko i zajadać, niech się chowa niejedna kiełbasa!

Potrzebne przybory:

Tarka do jarzyn i chęci.

Uwagi:

Prosta w przygotowaniu, zdrowa i naprawdę pyszniutka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.08.2004 Andyk

Właśnie zrobiłem rzeczoną pastę na kolację i nie moge przestać jeść. Rewelacja !!!!

Zgłoś 12.08.2004 czarna

Super!!

Cieszę się bardzo że Ci smakowała,poprostu wiesz co dobre :))

Pozdrawiam !

Zgłoś 13.08.2004 czarna

Widzę, że jesteś fajny gość !Dzięki za przepis,obiecuję że zrobię tą sałatkę.Teraz czosnek jest młody i ma bardzo ostry smak,to fakt i być może lekko przesadziłam.Jeżeli lubisz takie pasty to za... Pokaż więcej

Widzę, że jesteś fajny gość !Dzięki za przepis,obiecuję że zrobię tą sałatkę.Teraz czosnek jest młody i ma bardzo ostry smak,to fakt i być może lekko przesadziłam.Jeżeli lubisz takie pasty to zajrzyj do działu RYBY.Tam jest MAKRELOWA PASTA NA KANAPKI też godna uwagi mimo że nie ma czosnku.