Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czerwone skrzydełka

Tekst i foto skrzydełko czy nóżka 30-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty120 min.-

Składniki:

Marynata:
opakowanie przyprawy grillowej (np. z Rovity 20 g), łyżka miodu, pół słoiczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, troszkę soli (jeśli przyprawa grillowa jej nie zawiera) i pieprzu;
1 kg skrzydełek lub żeberek (podzielonych na słupki).

Jak przyrządzić:

Składniki marynaty wymieszać, dolewając odrobinę wody, by powstała gęsta, ale gładka masa. Namoczyć w tym skrzydełka i odstawić na pół godziny do lodówki. Włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec ok. 1,5 godz. pod przykryciem w 220 st. C. Na jakieś 15 min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę i zmniejszyć temperaturę.

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, naczynie żaroodporne z pokrywką lub strzępek folii aluminiowej

Czas przygotowania:

Robi się samo.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.