Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czerwony kapuśniaczek

Tekst i foto Wariacja 30-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
88 złprosty45 min.?

Składniki:

niewielka główka kapusty, 5-6 ziemniaków, marchewka, pietruszka, vegeta, pieprz, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki mąki, 5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 laski kiełbasy zwyczajnej (lub kilka plastrów szynki, boczku)

Jak przyrządzić:

Kapustę poszatkować i podgotować z vegetą. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, startą marchewkę i pietruszkę. Gotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do kapuśniaku. Kiełbasę pokroić w kostkę i zesmażyć. Na koniec wlać przecier pomidorowy. Kapuśniak jest pyszny z kilkoma listkami selera lub pietruszki. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.12.2005 daria

pewnie dobra z mieskiem chudym ale bez smalcu i zasmazki

Zgłoś 21.10.2006 laska

Moim zdaniem ta zupa jest bardzo dobra!Polecam innym niech spróbują!