Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czerwony raj

Tekst i foto marzenaCH 20-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

- czerwona kapusta (ja kupuje konserwowa w słoiku),
- cebulka,
- jabłko,
- rodzynki lub ananasy,
- olej,
- musztarda,
- cukier.

Jak przyrządzić:

Czerwona kapuste odcedzic z zalewy, rodzynki sparzyc, cebulke pokroic w drobna kostke i posolic - niech zmieknie. I tak łaczymy czerwona kapuste, dodajemy jabłko utarte na tarce o dużych oczkach, cebulke, rodzynki lub ananasy (bez soku) pokrojone w droną kostke. Natomiast olej mieszamy z łyżeczka musztardy i wlewamy do warzyw, mieszamy. Sałatke sporzadzamy troche wczesniej, aby sie "przegryzła". SMACZNEGO!~

Jak podawać?

Bardzo ładnie wygląda w szklanej salaterce co podkresla jej kolor.

Uwagi:

Wyśmienicie pasuje do duszonego miesa, sosów, żeberek oraz naszych tradycyjnych kotletów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.04.2005 agata

No więc moja sałatka była bez rodzynek i ananasa bo nei miałam ale wyszła rewelacyjna!!!!!

Kapuste z jabłkiem mocno odcisnęlam to samo cebulka, razem wymieszałam ale dałam łyżeczkę śmieta... Pokaż więcej

No więc moja sałatka była bez rodzynek i ananasa bo nei miałam ale wyszła rewelacyjna!!!!!

Kapuste z jabłkiem mocno odcisnęlam to samo cebulka, razem wymieszałam ale dałam łyżeczkę śmietany do sosu - lepsza bez śmietany - i nie dajcie dużo oleju bo bedzie 'śliska'

Gorąco polecam do udek z kurczaka z majonezem