Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czeski gulasz

Tekst i foto Sylwia 29-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złwymagający? min.?

Składniki:

2 grube parowki, 5-6 ziemniakow, papryka w proszku, kminek, kostka rosolowa, troche maki zeby zagescic, sol, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Parowki kroimy na male kawalki, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Troszke podsmazamy i posypujemy obficie papryka. Dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i zalewamy wszystko woda. Wrzucamy kostke rosolowa, duzo kminku, sol i pieprz do smaku. Jak juz ziemniaki sa miekkie zageszczamy wszystko maka.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Nie wierzylam, ze to moze byc smaczne, ale jest, a przy tym bardzo tanie. Smacznego!

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.06.2008 Wojtas Adamsen

Hej,

To rzeczywiscie jest wersja "mamy tylko parowki, a miesny juz zamkniety..." tego gulaszu ;) Jak ktos lubi parowki to bedzie to smaczne, ale do prawdziwego czeskiego gulasz... Pokaż więcej

Hej,

To rzeczywiscie jest wersja "mamy tylko parowki, a miesny juz zamkniety..." tego gulaszu ;) Jak ktos lubi parowki to bedzie to smaczne, ale do prawdziwego czeskiego gulaszu to temu daleko...

Zgłoś 01.10.2005 merideath

to przepis idealny dla studentów bo jest tanie, proste i robi się dość szybko, ale ja osobiście nie przepadam za taką kuchnią i nie nazwałabym tego czeskim gulaszem... to chyba obraza dla czeski... Pokaż więcej

to przepis idealny dla studentów bo jest tanie, proste i robi się dość szybko, ale ja osobiście nie przepadam za taką kuchnią i nie nazwałabym tego czeskim gulaszem... to chyba obraza dla czeskiej kuchni... paprykę radzę wsypać na końcu bo zgorzknieje szczególnie pikantna

Zgłoś 15.03.2006 agnieszka

Nie lubię parówek na ciepło i podziwiam osoby które z nich potrafią wyczarować coś zjadliwego:)

Zgłoś 09.04.2007 anka

fakt, ja tez moge zjesc tylko parowke na zimno (surowa)

Zgłoś 15.11.2008 Kolega z Czech

Wiam,

To nie jest gulasz czeski tylko zupa frankfurterska.

W gulaszu nie ma parowek ani ziemniakow, jest to gesty sos z miesem i knedlikami (najlepsze do tego sa knedle "chle... Pokaż więcej

Wiam,

To nie jest gulasz czeski tylko zupa frankfurterska.

W gulaszu nie ma parowek ani ziemniakow, jest to gesty sos z miesem i knedlikami (najlepsze do tego sa knedle "chlebowe") a zupa frankfurterska oczywiscie jest bardzo dobra....

Polecam bedac w Czechach zamowic sobie "typowy" czeski gulasz :)