Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czosnek z grilla

Tekst i foto Czosnek 25-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-20 min.?

Składniki:


czosnek, grill

Jak przyrządzić:


Rozpalić grilla, położyć czosnek w łupie. Jak zmięknie - zjeść bez skórki

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


spontanicznie

Uwagi:


traci swój leczniczy odór

Czas przygotowania:


Od kilkunastu minut do godzinki, w zależności od wielkości paleniska i wysokości słupa ognia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.09.2005 Zappa

Lepiej jest zawinąć czosnek w folie aluminiową,nie będzie spalony.

Zgłoś 22.09.2005 gugu

nalezy odciąć górną część czosnku i posolić

Zgłoś 17.03.2006 Maja

Do tego na grillu zrobić grzanki, z bułki francuskiej i rozsmarować czosnek na nich. Rozsmarowuje się jak masło.

Oczywiście posolić:-). Smakuje fantastycznie!

Zgłoś 23.03.2006 al

Obciąć czubek, posolić i skropić olejem sezamowym .

Zgłoś 18.05.2006 lidia

i tym upieczonym w lupinceczosnkiem posmarowac chlebek pychaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zgłoś 24.04.2007 agalf1

idealny jest rozsmarowany na grzance upieczonej na grilu lekko osolony. pyszota!

Zgłoś 14.07.2010

EEE ja wole chleb czosnkowy mniam mniam palce lizac :) polecam