Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Czosnkowa rybka

Tekst i foto Nexart 01-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty10-15 min.?

Składniki:

4 filety z ryby (najlepiej sola),
1 czosnek (główka),
4 łyżeczki masła,
1 cytryna,
sól,
pieprz,
szczypiorek

Jak przyrządzić:

Przygotuj godzinę przed pieczeniem na grillu filet z ryby, natrzyj solą i pieprzem.
Rozetrzyj ząbek czosnku z masłem.
Do folii aluminiowej włóż przygotowaną rybę, skrop cytryną i dodaj łyżeczkę masła z czosnkiem.
Zawiń w folię i piecz na grillu około 10-15 minut (jeśli lubisz bardziej przypieczoną, to dłużej.
Rozwiń z folii, posyp świeżym szczypiorkiem.
Podawaj gorące z przypieczonym na grillu chlebkiem.
Smacznego!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.07.2006 ania

ja dodaje warzywa, może być zwykła mrożonka, bardzo dobre:)

Zgłoś 29.06.2007 escalade

Przecież ryba w folii sie ugotuje a nie usmaży!! Amatorszczyzna

Zgłoś 26.06.2008 fisherman

Ryba w folii nie ugotuje się jeżeli:

- Nie włożymy jej do tej folii zamrożonej

- Zrobimy po dwóch końcach zawinięcia "kominy", którymi woda będzie parować.

I wsi... Pokaż więcej

Ryba w folii nie ugotuje się jeżeli:

- Nie włożymy jej do tej folii zamrożonej

- Zrobimy po dwóch końcach zawinięcia "kominy", którymi woda będzie parować.

I wsio, jeśli chodzi o profeskę.